Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finantare de aproape 460.000 de euro pentru 30 de proiecte si 250 de burse sociale pentru comunitatile din mediul rural

0

In cadrul celei de doua editii a programului strategic „Investitie in Mediul Rural”, o initiativa a Fundatiei Vodafone Romania, au fost implementate 30 de proiecte si s-au acordat 250 de burse sociale pentru comunitati rurale din toate judetele tarii. Suma investita de Fundatia Vodafone Romania in cadrul acestei editii, derulata in 2016, se ridica la aproape 460.000 de euro, iar numarul beneficiarilor depaseste 18.000, inclusiv copii si persoane in varsta defavorizate din punct de vedere economic sau social. La finantarea pusa la dispozitie de fundatie, se adauga donatiile, sponsorizarile primite si participarea voluntarilor, care echivaleaza aproape cu o dublare a fondurilor programului, pana la un nivel de peste 800.000 de euro.

Lansat in 2015, programul sutine proiecte in domeniul educatiei si al serviciilor sociale, adresate categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania.

„Discrepantele mari existente intre mediul rural si cel urban ne-au determinat in 2015 sa lansam acest program strategic. Prin implicarea noastra, dorim sa le oferim copiilor din familiile cu probleme aflate in mediul rural mai multe sanse sa urmeze o scoala si sa-si construiasca un viitor, iar persoanelor in varsta din localitatile izolate, acces la servicii sociale si medicale. In cei doi ani de la lansarea programului, proiectele noastre, derulate in toate cele 41 de judete ale tarii, au influentat vietile a peste 54.000 de beneficiari”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Un impact important al programului strategic „Investitie in Mediul Rural” s-a produs la nivelul consolidarii comunitatilor locale. In multe locuri, comunitatile s-au organizat in asociatii sau grupuri de initiativa pentru a putea duce proiectele la bun sfarsit, ceea ce a contribuit la construirea unor relatii mai puternice intre membrii acestora. La fel ca la editia precedenta, proiectele au fost foarte diverse, acoperind nevoi locale specifice. Au fost, printre altele, renovate si dotate 9 scoli si gradinite, au fost acordate 250 burse sociale, au fost implementate peste 20 de proiecte pentru copiii expusi riscului de abandon scolar, copii cu dizabilitati si persoane in varsta. Implicarea comunitatilor locale s-a tradus prin participarea la implementarea proiectelor a peste 500 de voluntari.

Pentru implementarea proiectelor, Fundatia Vodafone Romania a incheiat parteneriate strategice cu cinci organizatii neguvernamentale cu experienta in dezvoltarea de proiecte in mediul rural:

  1. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (pentru judetele: Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu, Satu Mare, Teleorman)
  2. Fundatia Mereu Aproape (pentru judetele: Cluj, Brasov, Olt, Arges, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea)
  3. Fundatia de Sprijin Comunitar (pentru judetele: Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati)
  4. Fundatia World Vision Romania (pentru judetele Dolj, Ialomita si Valcea)
  5. Fundatia Serviciilor Sociale Bethany (pentru judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Timis)

Zana Merciluta1

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Fundatia Vodafone Romania face parte din Fundatia Vodafone Group, organizatie internationala care activeaza de 25 de ani prin filialele sale din 27 de tari.

Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt accesibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.