Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanțare de 661.000 lei pentru un număr de 48 proiecte de mediu în Programul Spații Verzi

0

MOL România finanţează cu 661.000 lei un număr de 48 proiecte de mediu în cadrul celei de-a 11-a ediții a Programului Spații Verzi

MOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat 48 de proiecte de mediu care vor beneficia de finanțări de 661.000 de lei în cadrul programului Spaţii Verzi

25 dintre proiectele finanţate fac parte din componenta Spaţii Verzi Urbane iar altele 23 au fost selectate în cadrul componentei Arii Naturale Protejate

Finanțările totale acordate de la începutul programului au depășit 5 milioane de lei
Spatii verzi 2016 RO

MOL România și Fundația pentru Parteneriat au selectat un număr de 48 de proiecte de mediu propuse de asociaţii şi organizaţii, pe care le vor finanţa cu 661.000 de lei, în cadrul celei de-a 11-a ediții a Programului Spații Verzi.

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane a programului, au fost înscrise 85 de cereri de finanțare din care au fost selectate 25 de proiecte ce urmează să fie implementate în 17 județe ale țării. Organizațiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de universități, de grădiniţe, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii.
Activitățile incluse în aceste proiecte presupun plantarea a peste 2.238 de arbori și arbuști și în jur de 7.000 flori, pe o suprafață de 97.452 mp de spațiu urban. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități care vor avea ca scop conştientizarea importanţei problematicii de mediu, în special în rândurile elevilor.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului Spaţii Verzi, Arii Naturale Protejate, au fost înscrise 66 de proiecte, dintre care 23 au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru tabere Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cele zece ediţii anterioare ale programului Spaţii Verzi, desfăşurate în perioada 2006-2015, MOL România și Fundația pentru Parteneriat au finanțat 424 de proiecte cu 4,83 milioane lei. În total, peste 170.000 de participanţi s-au implicat în cadrul acestor proiecte care au „înverzit” o suprafaţă de circa 430.000 de metri pătraţi.

De asemenea, Spaţii Verzi a sprijinit 169 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au primit lecţii despre protecţia şi conservarea patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 27.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, din care peste 200 în România.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 16 ani au fost sprijinite cu peste 45 de milioane de lei aproape 1.100 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.