Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FINANȚARE. Apel de proiecte editoriale.

0

În urma finalizării procesului de alocare bugetară, Administrația Fondului Cultural Național lansează astăzi, 21 mai 2019, apelul de proiecte editoriale și o nouă invitație adresată experților evaluatori.

Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanțare față de data prevăzută și asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp și energie pentru consolidarea predictibilității procesului de finanțare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect și transparent publicul și să fie în permanență deschiși dialogului” a declarat Roxana Trestioreanu, președinta Consiliului.

Bugetul sesiunii III / 2019, alocat prin subvenție de la Ministerul Culturii și Identității Naționale este de 1 milion de lei și acoperă trei secțiuni editoriale: Carte (inclusiv ediții critice), Reviste și publicații culturale și Ediții de poezie.

„Ne bucurăm că în Anul Cărții putem să anunțăm o creștere a bugetului alocat față de anul trecut. Sperăm să continue să crească și în anii ce urmează și să reușim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicații culturale.” a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Pentru sesiunea III/2019 Consiliul AFCN a definit priorități specifice disjunctive,fiind suficientă adresarea unei singure priorități pentru a putea obține punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanțare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creație membre ANUC finanțate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Apelul de proiecte care conține bugetul detaliat, plafoanele de finanțare pe secțiuni, prioritățile specifice, condițiile de participare și calendarul de derulare pot fi consultate la www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html.

Începând cu 21 mai se deschide și aplicația de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare și selecție. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicația online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă și selectarea a maximum două secțiuni de expertiză.
_______________________________________________________________________________
Toate informațiile și documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail la adresa contact@afcn.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.