FINALIŞTII CONCURSULUI INTERNAŢIONAL DE CANTO „Maeştrii artei lirice – Valentin Teodorian”

0

În perioada 18 – 25 martie la Opera Naţională Bucureşti (ONB) se desfăşoară cea de-a patra ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice”, dedicată în acest an celebrului tenor  Valentin Teodorian (n.1928- d.1995).  

În data de 22 martie 2012, a avut loc cea de-a doua etapă eliminatorie a concursului, desfăşurată în Sala Studio a ONB, cu acompaniament de pian. Cântăreţii rămaşi în competiţie au interpretat, în cadrul acestei etape, două arii, una la alegerea juriului şi a doua  la alegerea candidatului.

Juriul competiţiei a decis ca 11 dintre cei  21 de  candidaţi rămaşi în etapa a  II-a să se prezinte în finala concursului:

Bunoaică Mirela, Kutasi Isabela, Soare Florentina, Hotea Ionuţ, Cerchez Nadejda,  Jeong- Hwan Lee, Baianţ Irina, Barbu Mădălina, Maimescu Iurie, Cebotari Ana,  Andrei Luminiţa.

Finala se va desfăşura duminică, 25 martie, începând cu ora 16.00, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestra ONB, dirijată de Tiberiu Soare, şi vor interpreta două arii, la alegerea juriului, din repertoriul propus de candidat.

Decernarea premiilor şi concertul laureaţilor vor avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 19.00, tot în sala Operei Naţionale Bucureşti. Gala laureaţilor va fi deschisă de câştigătoarea celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Canto  – Veronica Anuşca.

Publicul are acces cu bilete la finală şi la concertul laureaţilor.

Cea de-a patra ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii artei lirice” este realizată cu sprijinul hotelului Siqua!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează