Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

6,3 tone DEEE colectate la statia de Reciclare Brasov

0

„STATIA DE RECICLARE” BRASOV: REZULTATELE CELEI DE-A DOUA ETAPE – 6.3 TONE DEEE COLECTATE

„Statia de Reciclare” este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata mediului rural din Romania. Brasov este cel de-al doilea judet strabatut de Caravana ECOTIC, cu ajutorul Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov si DEDEMAN.

Dupa ce a trecut prin satele din judetul Iasi, Statia de Reciclare a ajuns in judetul Brasov. In perioada 18 octombrie – 1 noiembrie 2016, s-a desfasurat cea de-a doua etapa a campaniei. Caravana ECOTIC a stationat in alte 5 localitati brasovene (Ghimbav, Dumbravita, Bod, Harman si Sanpetru), colectand 6,3 tone DEEE.

SAMSUNG CSC

Pana acum, Statia de Reciclare a strabatut localitatile Moieciu, Bran, Zarnesti, Vulcan, Cristian (prima etapa), precum si Ghimbav, Dumbravita, Bod, Harman si Sanpetru (a doua etapa). Locuitorii localitatilor strabatute de Caravana ECOTIC au fost incurajati sa predea corect DEEE si au putut participa, astfel, la o tombola cu premii atractive.

Urmeaza ce-a de-a treia etapa a Statiei de Reciclare Brasov, cu urmatorul traseu:

  • Sacele, 16-18 noiembrie

  • Tarlungeni, 19-21 noiembrie

  • Budila, 22-24 noiembrie

  • Teliu, 25-27 noiembrie

  • Prejmer, 28-30 noiembrie.

Pana la finalul lunii noiembrie, Caravana ECOTIC va fi vizitat 15 localitati brasovene.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 550 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 90.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.