SIBIU: Filmul poate schimba lumea! Chuck Norris vs Communism la Astra Film Cinema

0

Cum au ajutat Chuck Norris și vocea Irinei Margareta Nistor la căderea comunismului în România? În anii ’80, în România comunistă, totul este controlat, mai puțin ceva ce pare neînsemnat pentru regim: casetele video. Un fenomen nou ia naștere și nimeni nu poate anticipa amploarea, valoarea și efectele acestuia: traficul cu casete video piratate. Filmul Chuck Norris vs Communism (regia Ilinca Călugăreanu) merge pe firul roșu al unei afaceri care a clătinat regimul ceaușist joi, 21 aprilie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu).

Chuck Norris VS Communism la Astra Film Cinema

Între ’85 și ’89, o perioadă în care filmele și călătoriile erau ilegale în România, casetele video piratate cu blockbustere hollywoodiene le ofereau românilor o fereastră către Occident. Peste 3000 de filme dublate de Irina Margareta Nistor – cea mai cunoscută voce din România după cea a lui Ceaușescu, s-au răspândit în acea perioadă pe piața neagră.

Vizionările de filme se făceau în secret și reprezentau o formă de libertate, o revoluție culturală underground care mai târziu a devenit parte dintr-o revoluție socială în stradă. Filmele au schimbat mentalități, iar în acest sens au avut un rol important în destabilizarea regimului comunist. În 1989, când oamenii își cereau dreptul la libertate în stradă toți știau că se poate trăi și altfel. De unde? Din filme.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516. Următoarea proiecție la Astra Film Cinema este programată joi, 12 mai.

Trailer: https://youtu.be/HX5kJkFh1FU

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.