Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmul de Piatra: noutati, juriu, inscrieri

0

Noua locație: o altă „Piatra”

Festivalul de film de scurt-metraj Filmul de Piatra ajunge în acest an la cea de-a douăsprezecea ediție, care aduce o schimbare majoră de format: se va muta din orașul Piatra-Neamț și se va desfășura la Piatra Fântânele, în campusul asociației Tășuleasa Social. Noua ediție va purta eticheta CAMP Edition și va avea loc între 25 și 28 iulie 2019, în mijlocul naturii.

Juriul

Cei cinci jurați ai ediției din acest an sunt: Marius Olteanu, Judith State (regizorul, respectiv actrița principală ai filmului Monștri), scriitorul Iulian Tănase, fotograful Vlad Eftenie și documentarisul Charlie Ottley (regizorul seriei „Wild Carpathia”). Aceștia vor desemna premiile competiției principale a festivalului, care reunește scurt-metraje de ficțiune, documentare, animații, experimentale și videoclipuri realizate de autori din România și Moldova.

 

Înscrierile

Înscrierile pentru cineaști și voluntari sunt deschise până la data de 15 mai 2018. Pentru a fi eligibile, filmele trebuie să aibă durata maximă de 30 de minute și să fi fost realizate de către cineaști din România sau Republica Moldova în 2018 sau 2019. Acestea pot fi înscrise prin intermediul platformei FilmFreeway, regulamentul fiind disponibil pe www.filmuldepiatra.ro. Pe site-ul festivalului se pot înscrie și voluntarii dornici să se alăture organizării festivalului.

Programul

Programul Filmul de Piatra, CAMP Edition va fi dezvăluit pe pagina de Facebook a evenimentului. Pe lângă proiecțiile în aer liber, nu vor lipsi concertele live, masterclass-urile, workshop-urile și întâlnirile informale cu juriul și invitații, dar și focul de tabără sau programele organizate de gazda festivalului, Tășuleasa Social: Școala de mers pe munte, Pădurea pedagogică și Via Transilvanica.

Pădurea Pedagogică de lângă campusul Tășuleasa Social, iarna trecută.

Filmul de Piatra a fost fondat de regizorul Andrei Dăscălescu și s-a desfășurat, timp de 11 ediții, la Piatra Neamț. Printre câștigătorii edițiilor anterioare se numără cineaști precum Ivana Mladenovic, Paul Mureșan, Andrei Tănase și Alina Manolache, iar filmele incluse în program au circulat în festivaluri prestigioase precum cele de la Cannes, Berlin, Veneția și Locarno.

Lista tuturor câștigătorilor și juriilor Filmul de Piatra poate fi consultată pe site-ul festivalului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.