Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fii voluntarul care pune orașele pe Harta Voluntariatului!

0

În perioada 28 septembrie – 22 octombrie “călătorim” prin toată țara pe harta voluntariatului în caravana ”Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului”.

O caravană de promovarea voluntariatului fără voluntari nu se poate, așa că suntem în căutarea unui voluntar care să ne însoțească prin țară, timp de o lună.

02-09

Caravana națională se va desfășura în perioada 28 septembrie – 22 octombrie și va cuprinde 11 orașe din România. În fiecare oraș dintre cele 11 va avea loc câte un eveniment local de 1 zi, în cadrul căruia vom lansa platforma de matching între cererea și oferta de voluntariat www.hartavoluntariatului.ro care va cuprinde și modulul de eliberare de certificate de voluntariat, vom invita membrii instituțiilor locale să ne povestească despre sprijinul lor în dezvoltarea mișcării de voluntariat în zonă și vom discuta despre voluntariat și combaterea discursului instigator la ură prin voluntariat.

Caravana ”Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului” va ajunge în 11 orașe din țară, astfel: București, Bacău, Iași, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Alba Iulia, Timișoara, Craiova, Brașov, Constanța.

Perioada stagiului de voluntariat: 21 septembrie – 30 octombrie 2015

Responsabilități principale:

· Asigură suport departamentului de logistică și PR înainte, în timpul și după desfășurarea caravanei;

· Oferă suport în monitorizarea aparițiilor media de pe durata caravanei – împreună cu responsabilul PR și Comunicare externă al Federației VOLUM;

· Oferă suport în comunicarea și promovarea evenimentelor locale (realizarea și selectarea de fotografii, scrierea de scurte știri/postări online etc.);

· Se implică în gestionarea invitaților din cadrul evenimentelor locale din cele 11 orașe (primire, îndrumare în spațiu, oferire de informații cu privire la agenda și eveniment);

· Se implică în preluarea materialelor specific caravanei de la furnizori – mape, roll-up-uri, materiale consumabile, etc.;

· Participă la organizarea evenimentelor locale din cele 11 orașe;

· Este în permanență în comunicare cu coordonatorul de voluntari/coordonatorul de programe al Federației VOLUM și oferă suport în gestionarea situațiilor apărute la fața locului;

· Se implică în realizarea raportului final al caravanei.

Profilul voluntarului:

· Abilități de comunicare, relaționare, flexibilitate, spirit organizatoric, inițiativă;

· Entuziasm, asumarea sarcinilor și pro-activitate;

· Atenție la detalii, spirit organizatoric, spirit de echipă;

· Capacitatea de a lucra sub presiune și de a găsi soluții provocărilor apărute;

· Atenție distributivă, capacitate de a gestiona mai multe sarcini simultan;

· Disponibilitate către un program flexibil;

· Operare PC Microsoft Office, Corel/Photoshop/Editare (nivel începător) – reprezintă un avantaj;

· Experiența voluntariat în organizare de eveniment;

· Obligatoriu: Carnet de conducere categoria B (minim 1 an de la obținerea carnetului și experiență de condus în mod frecvent).

Mențiuni:

Pe durata Caravanei Federația VOLUM va asigura costurile de cazare, masa, transport.

Caravana ”Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului” se desfășoară în cadrul proiectului ”Harta Voluntariatul în România” derulat de Federația VOLUM, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România.

Procesul de selecție:

Candidații interesați sunt rugați să completeze formularul de aplicare de AICI până pe 10 septembrie 2015 inclusiv.

Vor fi contactați doar voluntarii selectați pentru a doua etapă a procesului de selecție, interviul. Interviurile vor avea loc în perioada 14-17 septembrie 2015.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.