Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fiecare zi e o ocazie specială

0

Avem haine “bune”, pe care le păstrăm pentru ocazii speciale, cum ar fi o ieșire în oraș, o aniversare, o petrecere. La fel, avem seturi de farfurii puse bine, care văd lumina zilei o dată la câțiva ani sau… deloc. Ce-ar fi să le scoatem mai des din dulap și să le etalăm așa cum MERITĂ(M)?

Pentru că fiecare zi este o ocazie specială. Fiecare zi în care respiri, te miști, trăiești, merită să-ți scoți hainele cele mai frumoase din dulap și să-ți pui în valoare frumusețea. Să te lași mângâiat de atingerea lor, să te bucuri de combinațiile îndrăznețe de culori și de texturile plăcute. Meriți să ai în jurul tău haine și obiecte care îți plac. Nu, nu spun să te lași dominat de lucruri și să-ți concentrezi atenția pe ele, ci să le folosești cu drag, apreciindu-le valoarea.

Fiecare zi e o ocazie specială pentru a le mulțumi oamenilor din jurul nostru că ne sunt aproape. Nu aștepta Crăciunul, aniversarea sau mai știu eu ce zi “specială” pentru a le spune celor pe care îi iubești cât înseamnă pentru tine. Cine știe ce va fi mai târziu sau mâine?

Mâncarea delicioasă pe care ai gătit-o într-o zi obișnuită de marți se va potrivi foarte bine în farfuria superbă (pentru ocazii speciale) pe care o ții în fundul dulapului de teamă să n-o spargi. De ce o mai păstrezi, atunci? La ce bun să-ți mai ocupe loc în casă dacă nu-ți aduce nici cea mai mică bucurie, de acolo, din spatele rafturilor?

Îngrijește-te și aranjează-te în fiecare zi ca și cum ai merge la întâlnirea vieții tale și vei avea mai multă încredere în tine. Vei fi mai activ și îți vei dori să ieși în lume. Poate sunt zile în care nu te simți tocmai de milioane sau momente când vrei doar să zaci în casă, înfășurat într-o pătură, cu o cană de ceai alături. Chiar și experiența asta merită tratată ca o ocazie specială: un ceai buun de tot, băut din cana ta preferată, o pijama confortabilă și deja situația se schimbă.

Mi-am dat seama că tratăm cu o atenție disproporționată așa-zisele ocazii speciale față de viața de zi cu zi. Și e cumva nedrept. Dăm mulți bani pentru o ținută de nuntă (pe care o purtăm o singură dată), dar ne e nu-știu-cum să cumpărăm niște pantaloni de calitate, care ne vin bine, pe care să-i purtăm zilnic. Chiar dacă evenimentele speciale din viață sunt rare, le tratăm ca și cum ar fi stația terminus, după care nimic nu mai contează. Dar cu restul zilelor ce facem? Le/ne îmbrăcăm în haine cenușii, să nu se vadă când se murdăresc?

Zic să transformăm fiecare zi într-o autentică ocazia specială. Ocazie care nu are nevoie de un eveniment major, ci e pur și simplu specială prin faptul că suntem.

Desigur, bucuria merge mai departe de haine, pentru că îmbrăcămintea e doar un pretext. Fiecare zi e o ocazie specială să-ți amintești de ceea ce te face fericit și să-ți acorzi MAI MULT TIMP ȚIE. Viața e formată din mici ocazii speciale, hai să le savurăm pe-ndelete!

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.