Fiecare kilometru conteaza

2

ONMotion – o comunitate pentru o viață activă… pe bicicletă

Asociatia ViitorPlus si CarpatBike, lanseaza „ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta pentru o viață activă.

onmotion
ONMotion.ro este o campanie nationala prin care comunitatea biciclistilor si nu numai este incurajata sa foloseasca bicicleta cat mai mult (pe aleile din parc, pe sosea, pe poteci de munte, in competitii, ca mijloc de transport in oras si, de ce nu, pe bicicleta stationara). Campania este gandita ca un joc ce se va desfasura in perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2013. Participantii isi vor introduce kilometrii parcursi pe bicicleta, asemeni unui jurnal. In mod automat platforma va genera rezultatele generate de biciclist: caloriile arse, economiile de combustibil si kilogramele de CO2 a caror emisie in atmosfera a fost evitata prin folosirea unui mijloc de transport nepoluant.

Pe langa, componenta de joc pe siteul campaniei ONMOtion.ro, vizitatorii vor gasi si o sectiune de informatii utile pentru orice biciclist: sfaturi utile, evenimente la care pot participa, recomandari de trasee, echipament, nutritie si metode de antrenament. ONMotion se adreseaza companiilor, institutiilor sau organizatiilor care vor sa-si motiveze angajatii să aibă un stil de viata activ, benefic sănătății, dar și naturii. Angajatii, participanti la aceasta campanie, primesc la inscriere un pachet format dintr-un ciclocomputer si tricoul oficial, la care se vor adauga reduceri in magazinele partenere, precum si premii la sfarsitul campaniei. Cei care vor parcurge minim 200 km vor participa automat la o tombola. Lista companiilor participante se regaseste pe site, www.carpatbike.ro

“Nevoia unui astfel de proiect este demonstrata de numarul mare de persoane ce sufera de afectiuni asociate cu sedentarismul precum supraponderalitatea sau afectiunile cardiace, care in timp vor genera un real pericol de suprasolicitare a sistemului sanitar. Initiativa se modeleaza excelent pe cateva directive ale Comisiei si Parlamentului European in domeniul sanatatii si dezvoltarii infrastructurii de biciclete.” spune Ionut Maftei, unul dintre coordonatorii proiectului.

Inscrierea in joc se poate face pe toata perioada de derulare a campaniei. Printre companiile care au spus deja DA campaniei, se numara: Provident Financial România, Amway, Ensight Management Consulting, Libra Bank, magazinele de biciclete Mos Ion Roata, La Vita e velo precum si alti parteneri: Freerider, Biketime, Shareyes, Asociatia de Ecoturism din Romania, Dordeduca.ro, Asociatia Geocaching Romania. Pentru cei care isi doresc sa-si atraga compania in acest program, pe siteul campaniei exista formularul de inregistrare prin care isi pot manifesta interesul. Daca vrei sa cresti sansele ca angajatorul tau sa spuna da, incurajeaza-ti si colegii sa completeze acest formular, iar organizatorii vor contacta compania pentru atragerea ei in program.

Despre ViitorPlus – Asociaţia pentru dezvoltare durabilă este o organizaţie nonprofit care derulează proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii din textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotarea unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite zone ale ţării precum Bucureşti, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale „Galei Societatii Civile”, se numără: „Adopta un copac!”, „Atelierul de panza”, „Recicleta” si „Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Despre CarpatBike – CarpatBike este o organizatie fondata in 2007, care propune actiuni si promoveaza activitatile de cicloturism si ecoturism in Romania. Obiectivul nostru este promovarea conceptului de “vacante pe bicicleta” – tururi cicloturistice culturale, istorice si recreative deopotriva, pe parcursul a cateva zile, in diverse regiuni din Romania. Dorinta echipei ‘Carpat Bike’ este de a le oferi turistilor un mod placut, interesant si sanatos de petrecere a vacantelor in Romania, de a cunoaste diverse regiuni culturale din Romania in zone de campie, deal sau munte, pe vreme frumoasa sau mofturoasa, pe drumuri cunoscute si scurtaturi mai putin ,cunoscute. Carpat Bike se implica in dezvoltarea infrastructurii (trasee cicloturistice) in promovarea cicloturismului prin materiale profesionale (harti, trasee, programe), in colaborarea cu alte organizatii de profil sau institutii europene.

Mai multe informatii si date despre noi puteti gasi pe site-ul www.carpatbike.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează