Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Filmului European, pentru a doua oară în Hunedoara

0

Festivalul Filmului European, aflat la cea de-a XX-a ediţie națională, revine în Hunedoara pentru a doua oară, mulțumită excelentei colaborări dintre organizatorii FFE și partenerii acestora: Primăria Municipiului, Castelul Corvinilor și Facultatea de Inginerie.

Poster FFE Hunedoara

Festivalul debutează pe 27 mai, cu o gală în aer liber, la Castelul Corvinilor, cu proiecția filmului Dincolo de calea ferată (România, 2016), a cărui premieră națională a avut loc în urmă cu doar o lună. La gală vor fi prezenți Oana Tudor și Radu Romaniuc, care după proiecție vor răspunde întrebărilor publicului.

Între 27 și 29 mai, în curtea Castelului Corvinilor și în Aula Facultății de Inginerie Hunedoara, publicul este invitat să vizioneze nouă filme europene foarte diferite, noi și relevante atât pentru zilele noastre cât și pentru momente importante în istoria recentă a continentului european. Spectacolul de gală prezintă o producție regizată de Cătălin Mitulescu, ambasadorul onorific al Festivalului în anul 2012, câștigătorul premiului Palme d’Or pentru scurt metraj la Cannes în 2004 (cu filmul Trafic) și premiat la numeroase alte festivaluri de film.

Accesul la proiecții este gratuit, iar programul este următorul:

Curtea Castelului Corvinilor:

Vineri 27 mai
21:30 Gala Dincolo de calea ferată – (dramă, comedie / r. Cătălin Mitulescu / România, Italia, Suedia / 2016) 91’

Sâmbătă 28 mai
21:30 Intrusul – (dramă / r. Shariff Korver / Olanda / 2014) 87′

Duminică 29 mai
21:30 Banat – (dramă / r. Adriano Valerio / Italia, Bulgaria, România, Macedonia / 2015) 82’

Aula Facultății de Inginerie:

Sâmbătă 28 mai
17:00 Schmitke – (comedie, mister / r. Štěpán Altrichter / Republica Cehă, Germania / 2014) 94’
19:00 Ma ma – (dramă / r. Julio Medem / Spania, Franţa / 2015) 110’
21:00 Comunitatea – (dramă / r. Thomas Vinterberg / Danemarca / 2016) 111’

Duminică 29 mai
17:00 1944 – (dramă / r. Elmo Nüganen / Estonia, Finlanda / 2015) 100’
19:00 Mustang – (dramă / r. Deniz Gamze Ergüven / Franța, Germania, Turcia, Qatar / 2015) 97′
21:00 Labirintul minciunilor – (dramă istorică / r. Giulio Ricciarelli / Germania / 2014) 124’

Anca Damian, ambasadorul onorific al Festivalului din acest an, a realizat spotul de promovare a Festivalului, care poate fi vizionat pe www.ffe.ro

Programul ediției din Hunedoara: http://ffe.ro/Filme-Program_HD.html

Cea de a douăzecea ediţie a Festivalului este organizată de Institutul Cultural Român, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaștilor din România și Arhiva Națională de Filme, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, sub egida EUNIC Bucureşti.

Ediţia de la Hunedoara a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Hunedoara, Castelului Corvinilor și a Facultății de Inginerie Hunedoara.

Organizatorii mulțumesc partenerilor pentru sprijinul oferit: Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), Festivalul One World Romania, Programul CinED (realizat de – Institutul Francez, Societatea Culturală NexT şi Asociaţia Culturală Macondo), Primăria Municipiului Baia Mare, Fundația Baia Mare 2021, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021, Primăria Municipiului Hunedoara, Muzeul Castelul Corvinilor, Facultatea de Inginerie Hunedoara, Asociația K’arte, Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș, Cinema ARTA – Tîrgu-Mureș, Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Ambasada (proiect al Asociatiei CASA PLAI), Filarmonica Banatul Timișoara și partenerilor media: Agerpres, Anthony Frost Bookstore, B365.ro, Blog de cinema, Bookblog, Bucharest City App, Cărturești, Cațavencii, Cinemagia, Decât o revistă, Dilema Veche, Dor de ducă, Eskape.ro, Europa FM, Film New Europe, Gratuitor, Hotnews, Hyperliteratura, Igloo, Kooperativa 2.0, LiterNet, Modernism, News.ro, Observatorul Cultural, Radio România București FM, Radio Romania Cultural, RFI, România Pozitivă, The Institute, TVR, Urban.ro, Webcultura, Zeppelin.

Programul festivalului şi detalii despre filmele proiectate pe www.facebook.com/ffeRomania și www.ffe.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.