Festivalul de teatru tanar din Alexandria „Ideo Ideis” VII devine un „Eveniment Responsabil”

0

In perioada 13-21 august, Alexandria va reintra pe harta culturala a Romaniei gratie Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis. Ajuns la cea de-a saptea editie, Ideo Ideis face un pas inainte si, pe langa obiectivul sau de baza, acela de a le oferi liceenilor din Romania oportunitatea de a fi implicati intr-un proces de educatie alternativa, isi propune sa acorde o mai mare atentie componentei de responsabilitate sociala si devine „Eveniment Responsabil”.

Anul acesta, echipa de organizare a înscris evenimentul în demersul de Responsabilizare Socială demarat de Societal (reţea naţională de ONG-uri), şi, ca urmare a angajamentului său, ediţia cu numărul VII va purta marca “Eveniment responsabil”. Aceasta marcă a fost creată de către Societal pentru a oferi recunoaştere organizatorilor de evenimente care îşi propun şi reuşesc să îndeplinească criteriile Responsabilităţii Sociale  (grija faţă de mediu, echitatea socială, buna guvernantă) în aceeaşi măsură în care ştiu să-şi delecteze publicul.

Urmariti interviul realizat de Societal cu echipa festivalului Ideo Ideis.

Concret, echipa Ideo Ideis şi-a asumat o serie de indicatori de Responsabilitate Sociala ce vor fi monitorizaţi pe parcursul organizarii si desfăşurării festivalului. Intervenţia planificată vizează patru domenii: protecţia mediului, dezvoltarea socială, dezvoltarea economică şi buna guvernanţă.

Cred ca nimeni nu s-ar fi gândit că Ideo Ideis va ajunge la ediţia VII. Nici măcar noi. Campania de comunicare de anul acesta, semnată de prietenii noştri de la Rusu+Borţun Brand Growers, atinge un punct important şi anume responsabilitatea pe care Ideo Ideis o are în prezent. Această responsabilitate este împărţită între contribuţia la implementarea unui sistem de educaţie alternativă la nivel naţional şi impactul pe care un astfel de eveniment îl poate avea, în timp, asupra unei comunităţi în care activităţile culturale sunt aproape inexistente. Încercăm să ne asumăm această responsabilitate şi să o ducem mai departe chiar dacă, uneori, drumurile par blocate. Ideo Ideis creează, în interiorul unei direcţii clare, un context fericit, deschis şi prietenos pentru ca oamenii să fie împreună, iar atunci când acest lucru se întâmplă rezultatele pot fi extraordinare.„, a declarat Alexandru Ion, co-director al Festivalului.

La fel ca şi în anii anteriori, agenda Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria include, pe lângă competiţia de teatru a celor nouă trupe de liceeni, ateliere de teatru tânăr (coordonate de absolvenţi UNATC), masterclassuri de dramaturgie (sub coordonarea Mihaelei Michailov) şi coregrafie (coordonate de Mihaela Zamfirescu, Carmen Coţonafă şi Lorette Enache), Cinemateca Târzie (speakeri: Andrei Gorzo şi Tudor Giurgiu), Seara Povestitorilor (speakeri: Şerban Ţigănaş – preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Cristian Lascu – redactor-şef National Geographic România şi binecunoscutul violonist Alexandru Tomescu), spectacole pentru copiii (invitat special: Marian Râlea) şi două masterclass-uri susţinute de către jurații festivalului, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu şi Cătălin Ştefănescu şi de către preşedintele de onoare al festivalului, Marcel Iureş.

În plus, Ideo Ideis continuă tradiția de a aduce în comunitate spectacole de teatru profesionist de la cele mai importante teatre din București. Anul acesta festivalul va găzdui spectacole de la Teatrul de Comedie – Crize, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț – OO! ( regia: Alexandru Dabija) și Familia TOT (regia: Victor Ioan Frunză).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesaţi www.ideoideis.ro.

Organizator: Asociaţia T.E.T.A

Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Consiliul Judeţean Teleorman, UNATC ”I.L.Caragiale”, Festivalul Internaţional de Film Next, Godot, Muzeul Judeţean Teleorman, Asociaţia D`avent, Asociaţia Catalactica, , BORŢUN OLTEANU, Societal, Conciato, Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat”, Casa de Cultură a Sindicatelor Alexandria.

Proiect finanţat de: AFCN

Sponsori: Coca-Cola Hellenic, Glade, Teldrum, Eurocar, Proinvest, Edelweiss, Eurosiloz

Campanie: Rusu+Bortun Brand Growers

Parteneri media: Radio Guerrilla, Decât o Revistă, The Institute, BeWhere, Liternet.ro, metropotam.ro, thechronicle.ro, Arte&Meserii, sub25, IQads

Co-producator: TVR2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.