Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de Film Victoria a ajuns la cea de-a treia ediție

0

Scapă de caniculă și hai la filme pe răcoare!

Între 26 și 28 august se reactivează spiritul liber și apetitul pentru filme în orașul de la poalele Munților Făgăraș.

După succesul primelor două ediții, cu peste 4000 de participanți, întâlniri cu profesioniști în domeniu, premii, concerte, petreceri în aer liber, plimbări cu bicicleta și viața la cort, Festivalul de Film Victoria revine în forță, de data aceasta cu o selecție și mai bogată de producții cinematografice românești. #victoriaeaici.

victorialamunte

Ce înseamnă, pe scurt, acest eveniment cinematografic? Pe lângă promovarea filmului românesc și reconectarea publicului la cea de-a șaptea artă într-un oraș din care lipsea cinematograful, festivalul a contribuit din plin la popularizarea acestei zone cu un uriaș potențial turistic.

Cea de-a treia ediție debutează cu proiecția în aer liber a peliculei “Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu, o creație cinematografică de o dublă însemnătate pentru oraș, având în vedere că filmările au avut loc chiar aici.

Vor urma câteva zile de maraton cinematografic  în care publicul se va putea bucura de producții de excepție precum “Comoara”, “Selfie”, Bună, ce faci”,  dar si  de o selectie de scurt-metraje premiate național și internațional.

Pe lângă proiecțiile în aer liber, la Casa de Cultură a orașului vor rula filme românești deja consacrate, prezentate însă în premieră în orașul Victoria. Selecția include și o animatie pentru copii precum și lung-metrajul “ Poarta albă”, proiectat în prezența regizorului Nicolae Mărginean.

Noutatea acestui an constă în programul prelungit de proiecții în aer liber, fără a exclude însă acele lucruri care au făcut deliciul edițiilor anterioare: serile cu muzică chill la terasă, oferite de partenerii noștri Nicecream FM, posibilitatea închirierii terenurilor de sport precum și accesul la piscină. #maimultefilmemaipuținăvrăjeală

Intrarea la proiecții este liberă, iar spațiile de campare sunt puse la dispoziție de autoritățile locale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.