Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de Film si Istorii | al doilea weekend

0

Vlad Ivanov, Adrian Cioroianu și șefii PwC, KPMG și Deloitte România vin la Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2019

Al doilea week-end al celei de-a 11-a ediții a Festivalului de Film și Istorii Râșnov (FFIR) propune 8 dezbateri, 20 de proiecții de film, 6 concerte de muzică veche și 2 concerte de muzică rock, ce vor fi găzduite de Școala Peter Thal, cinematograful Amza Pellea, Grădina Cetății Râșnov, Bisericile Evanghelice din Râșnov și Codlea și de Promenada Codlea.

Actorul Vlad Ivanov va fi invitatul special al concertului-lectură Broken Musicke, susținut de ansamblul maghiar Ensemble Olivastro sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19:00 și va participa, o zi mai târziu, la dezbaterea Cinema și Libertate, alături de cineastul francez Pierre Henri-Deleau și de criticul Irina Margareta-Nistor. De asemenea, Ivanov va răspunde la întrebările publicului filmelor 4 luni, 3 săptămâni și 2 zileși Sunset, ce vor fi proiectate duminica, 28 iulie.

Trei dintre cei patru managing country partners ai companiilor Big 4 de audit și consultanță, Ionuț Simion (PwC), Ramona Jurubiță (KPMG) și Alexandru Reff (Deloitte), vor susține, vineri, 26 iulie, de la ora 14:30, alături de fondatorul start-up-ului Qualitance, Ioan Iacob, panelul Scurt tratat public despre digitalizare. În dimineață aceleiași zile, Dan Bucșa, economist-șef al UniCredit Bank pentru Europa Centrală și de Est, Adrian Dumitriu, director financiar al Nuclearelectrica și Vlad Mareș, profesor asociat la INSEAD, vor discuta despre globalizare în cadrul dezbaterii Satul economic global.

Ambasadorii României la UNESCO, istoricul Adrian Cioroianu, și în Marea Britanie, Dan Mihalache, precum și fostul ambasador al Israelului în România, Tamar Samash, vor fi protagoniștii panelului Diaspora – Pământ românesc, duminică, 28 iulie, de la ora 11:00.

Serile rock din Grădina Cetății Râșnov programează concertele trupelor Coma (vineri) și The Mono Jacks (sâmbătă), de la ora 20:00.

Competiția de film documentar a FFIR programează, vineri și sâmbătă, în Cinematograful Amza Pellea Râșnov, ultimele 4 titluri: Jurnalul familiei -Escu, în regia lui Șerban Georgescu, Licu, o poveste românească, regia Ana Dumitrescu, Mergând pe ape, regia Gianmarco D’Agostino șiPalat pentru popor, regia Boris Missirkov și Georgi Bogdanov. Primele 3 pelicule vor fi proiectate în prezența realizatorilor.

Începând din acest an, FFIR omagiază memoria unuia dintre marii prieteni ai festivalului, criticul Tudor Caranfil, programând, la fiecare ediție, câte unul dintre filmele favorite ale acestuia. Sâmbătă dimineață, de la 11:00, va fi proiectată pelicula Jezebel, producție americană din anul 1938, pentru care Bette Davis a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. În aceeași zi, de la ora 17:30, va putea fi vizionat, în prezența realizatorilor, documentarul Singura mea poveste, dedicat vieții cineastului Nicholas Dimăncescu.

Programul integral al FFIR 2019 este de găsit pe www.ffir.ro/ro/editia-2019/program/ și pe www.facebook.com/filmsiistoriirasnov/. Rezumatele dezbaterilor sunt prezentate pe www.ffir.ro/blog/. Biletele pentru accesul la dezbateri și la concertele din Grădina Cetății Râșnov pot fi achiziționate online, de pe site-ul Eventbook, și de la fața locului (doar numerar). Intrarea la toate proiecțiile de film, la spectacolele de teatru, la concertele din Biserica Evanghelică și la toate evenimentele din Codlea va fi liberă.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Râșnov Society și Asociația Mioritics.

FFIR are susținerea unor parteneri importanți: The German Marshall Fund, Banca Comercială Română, ETA2U, Banca Transilvania, CEC Bank, Trencadis, Medlife, RBC, Arnia, FAN Courier, Qualitance, Nuclearelectrica, Fundatia Sturza, Orange, OMV Petrom, Brinel, Purcari, Nespresso, Portland, KPMG, PwC, Deloitte, Schneider, Druid, Autonom, VMS, Csiki Sör, Medoc.

Cu sprijinul financiar al: Consiliul Județean Brasov, Centrul Național al Cinematografiei, Friedrich Naumann Foundation for Freedom, Universitatea de Vest din Timișoara, SNSPA, Universitatea Transilvania Brasov.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.