Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul de Film Documentar fARAD revine la Arad între 6-9 octombrie 2016

0

Festivalul de Film Documentar fARAD revine la Arad între 6-9 octombrie 2016 pentru ce-a de-a treia ediție și lansează în premieră Laboratorul fARAD adresat tinerilor profesioniști de film documentar

fARAD 2 photo Ciprian Hord-Avangarda Crepusculara 1

Romanian Film Initiative/Asociația Film ETC, 111 Film, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad anunță cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Documentar fARAD, care va avea loc în perioada 6-9 octombrie 2016 la Arad.

Un festival de film documentar original în peisajul național, a cărui identitate se inspiră din poziția de frontieră a Aradului, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității și modalități de a transcende limitele și granițele – formale sau naționale. Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai Festivalului de film românesc din New York și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, sub direcția artistică a Monei Nicoară, fARAD propune publicului filme valoroase, recunoscute pe plan internațional, multe dintre ele în premieră în România. Edițiile anterioare au inclus filme semnate, printre alții, de Harun Farocki, Sergei Loznitsa, Laura Poitras, Asif Kapadia. Programul acestui an va fi anunțat la începutul lunii septembrie.

Printre noutățile celei de-a treia ediții a festivalului fARAD se numără lansarea Laboratorului fARAD, un laborator creativ unic destinat tinerilor profesioniști ai filmului documentar, care se va derula intensiv pe întreaga durată a festivalului (6-9 octombrie) și va include atât un atelier practic concentrat pe relația dintre componenta tehnică și cea artistică în documentarul creativ de cinema, cât și seminarii cu invitații speciali ai festivalului privind proiectele în dezvoltare ale participanților, oferind astfel noii generații de documentariști acces la un set de experiențe intensive cu profesioniști de cel mai înalt nivel din comunitatea internațională a documentariștilor.

La această primă ediție atelierul practic va fi dedicat Sunetului de film documentar ca parte din viziunea creativă a filmului și va fi susținut de Dana Bunescu, principalul monteur al noului val din cinematografia românească, dar și monteurul și designerul de sunet al unor documentare de referință precum Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu sau Things We Said Today (în lucru) — ambele de Andrei Ujică, sau documentarul filmat în stil cinéma vérité de Laura Căpățână, Aici… adică acolo.

Laboratorul se adresează creatorilor de filme documentare, producătorilor, editorilor, sunetiștilor, autorilor, redactorilor şefi sau altor profesionişti de televiziune sau mass-media din România interesați de proiecte creative de film documentar şi formate inovatoare de non-ficţiune, care au realizat cel puțin un scurtmetraj și cel mult un lungmetraj documentar, și care au în prezent un proiect în dezvoltare.

Mai multe detalii despre program și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.farad.ro. Cei interesaţi sunt rugați să se înscrie trimițând formularul de înscriere și materialele solicitate la adresa laborator@farad.ro până la data de 12 septembrie 2016.

Vor fi acceptate 8 proiecte participante, cu maxim doi participanți pentru fiecare proiect, iar anunțul selecției finale a participanților va fi făcut cel târziu în data de 19 septembrie 2016. Participarea la laborator, utilizarea echipamentelor de sunet pe durata atelierului practic și cazarea în Arad sunt gratuite pentru toți participanții selectați.

Pentru mai multe informații despre Laborator fARAD, vă rugăm să consultați site-ul www.farad.ro sau să trimiteți întrebările dumneavoastră la laborator@farad.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.