Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Cinema-Edu / 1-5 aprilie 2013

0

 Cinema-Edu vine spre tine cu o mână bună de filme!

Când eşti tânăr vrei să te distrezi. Vrei să te exprimi. Vrei să te descoperi. Filmele sunt un mijloc ideal pentru asta. La Festivalul Cinema-Edu o să ai parte de filme pe care nu le-ai văzut în mod obişnuit la TV sau la mall. Dacă eşti licean, atunci eşti invitatul nostru. La finalul proiecților purtăm discuţii relaxate cu oameni din cele mai diverse domenii: Irina Margareta Nistor, actorul Mircea Diaconu,  jurnalistul Eugen Istodor, actriţa Carmen Lopăzan, criticul de film Florin Barbu, reprezentanţii organizaţiei Green Peace, Mai mult Verde, Salvaţi Delta şi mulţi alţii.

În perioada 1- 5 aprilie, Festivalul  Cinema-Edu se desfasoara  în mai multe oraşe şi o să-ţi ofere cele mai tari călătorii în jurul unor altfel de filme.  Dupa filme,  o să stăm  si la poveşti pe marginea întamplarilor vazute.

Festivalul Cinema-Edu se va desfăşura atât în Bucureşti (la Cinema Europa, Cinema Gloria, Biblioteca Naţională, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi Fundaţia pentru Tineret, Noul Cinematograf al Regizorului Român), în Cluj ( Cinema Victoria), Timişoara ( Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş), Iaşi (Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”), Constanţa (Cinema CityPlex), Slobozia, Drobeta-Turnu Severin, Târgovişte, Corabia, Moreni şi Moineşti. Meniul cinematografic  pentru liceeni conţine ingredientele potrivite pentru a va deschide apetitul spre un cinema a celor mai fine gusturi:

Ce filme vedem:  Filantropica ;Un eveniment fericit, Hoţul de lumină, Floarea Deşertului (Desert Flower);Waste Land; Roşia Montană, un loc la margine de prăpastie (Roşia Montană – Ein Dorf am Abgrund);Străina (Die Fremde).

În avanpremieră am pregătit filmele: Tărâmul Visurilor (Beasts of the Southern Wild) şi Hannah Arendt.  Se pare că tinerii cinefili sunt norocoşi, sunt cu un pas în faţa celorlalţi!

Şi asta nu e totul! Anul acesta organizăm şi un workshop de cinematografie „ Ideile prind film” cu participare gratuită, cu susţinerea Prof. Univ. Dr. Horea Murgu de la UNATC si a regizorului Radu Igazsag.

Workshop-ulgratuit „ Ideile prind film”  nu iți cere să ai habar de cum se cablează luminile pe platou sau cum se manevrează un steady-cam. Aveţi nevoie doar de entuziasm şi curiozitate. Printre multe alte exerciţii practice o să se vorbească de regulile de bază în construirea scenariului și a filmării, de inspirație, o să se analizeze secvențe de film.

Proiectul are sprijinul  Centrul Naţional al Cinematografiei şi Tineret în Acţiune.

Vă aşteptăm la workshop-ul şi proiecţiile Festivalului Cinema-Edu din cadrul ediţiei a III-a cu entuziasm şi idei originale pentru dezbaterile cu invitaţii speciali.

Ne gasiti şi pe facebook : www.facebook.com/cinema.edu.ro,

Sau pe website: www.cinema-edu.ro

cinema edu

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.