Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FEPRA a reciclat și valorificat 195 de mii tone deșeuri de ambalaje, în 2018

1

Dintr-un total de 274 de mii tone de ambalaje declarate de clienți în cursul anului 2018, FEPRA International a reciclat și valorificat, în numele acestora, producători și importatori români, 195 de mii de tone deșeuri, ajungând astfel să-și îndeplinească țintele de reciclare și valorificare, într-un procent de 71,07%, cu 18,45% peste media minimă impusă de legislația de mediu.

FEPRA International este o societate pe acțiuni, autorizată în 2016 de către Ministerul Mediului pentru a prelua responsabilitatea producătorilor și importatorilor care pun pe piața din România ambalaje și deșeuri de ambalaje, aflându-se în topul primelor 3 companii care gestionează deșeurile de ambalaje pe piața din România.

,,În anul 2018, 577 companii au declarat către FEPRA International punerea pe piață a 274 de mii tone de ambalaje: hârtie și carton, sticlă, PET și alte plastice, lemn, oțel sau aluminiu. Pentru îndeplinirea țintelor de reciclare și valorificare specifice fiecărui flux de deșeuri în parte, compania noastră a colaborat cu un număr de 150 furnizori la nivel național, care prestează servicii de colectare și salubritate, tratare și reciclare, stații de sortare sau gropi de gunoi. Obiectivul nostru pentru 2019 rămâne același și, anume, să eficientizăm cât mai mult serviciile adresate clienților noștri, dar și să punem accent pe colaborarea cu Autoritățile Publice Locale, Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitare, serviciile de salubrizare, cu focus pe deșeurile generate de cetățeni și preluarea deșeurilor colectate separat de la sursă – îndeplinindu-se principiul ,,plătește pentru cât arunci’’. De asemenea, punem accent pe managementul deșeurilor și dezvoltare durabilă – factori ce pot contribui la dezvoltarea și implementarea unui sistem național corect de colectare separată a deșeurilor’’ – a declarat Roxana Șunică, Director General Adjunct la FEPRA International.

Veniturile FEPRA în 2018 au fost de 130,071,338 de RON. Structura execuției bugetare arată că: 81% din acești bani au fost utilizați pentru plata bonificațiilor privind gestiunea deșeurilor; 16.8% le-au reprezentat cheltuielile administrative, operaționale și investiții; 0.8% plata taxelor și a impozitului și 1.4% profit (ce poate fi, conform legii, utilizat exclusiv pentru același tip de activitate).

,,În 2018 am investit resurse cu scopul atingerii unui grad de profesionalizare cât mai mare a proceselor interne FEPRA. În primul rând, activitatea noastră de bază fiind legată de managementul deșeurilor, am implementat o serie de măsuri care să contribuie la creșterea gradului de certitudine cu privire la finanțarea operațiunilor raportate de operatorii autorizați cu care lucrăm. Astfel, am efectuat multiple vizite în teren și verificări la fața locului, iar auditul operațiunilor, conform obligațiilor legale ce ne revin, s-a realizat de către o firmă specializată în astfel de servicii, companie din grupul celor mai mari patru firme de audit (Big Four). Din punct de vedere al campaniilor de comunicare, am fost prezenți și am susținut activități de informare și conștientizare cu privire la necesitatea colectării separate a deșeurilor de ambalaj, alături de autoritățile locale din județele Argeș și Covasna. În sfera socială, am participat la festivaluri precum: Awake, Unfinshed, BlajAlive sau Artmania, unde am reușit să interacționăm cu publicul și să îl implicăm în colectarea corectă a peste 4 tone de deșeuri de plastic, aluminiu și carton generate în cadrul evenimentelor’’a declarat Roxana Șunică, Director General Adjunct la FEPRA International.

Despre FEPRA International SA: este o societate pe acțiuni, destinată preluării responsabilității producătorilor și importatorilor care pun pe piața din România ambalaje și deșeuri de ambalaje, în vederea realizării obligațiilor legale de reciclare și valorificare a acestora. Sistemul de răspundere extinsă a producătorului este modalitatea prin care România dorește să atingă țintele de țară asumate prin semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeană.

Pentru mai multe informații despre companie, puteți accesa site-ul FEPRA: www.fepra.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    Felicitari penru demers si pentru articol. Felicitari FEPRA. Si noi incercam, in limita resurselor companiei noastre, sa promovam un astfel compotament responsabil fata de mediu si fata de deseurile pe care le producem.

    Noi am scris recent un articol despre cum fiecare persoana poate economisi sau chiar castiga sume modicce din colectarea selectiva a deseurilor: https://casadecomertdona.ro/economisesti-bani-din-colectarea-selectiva/

    sau cum poti recila fara eforta: https://casadecomertdona.ro/cum-reciclez-fara-efort/

    Credem ca una dintre cheile in comunicare ar fi ca nu trebuie colectat tot selectiv de la bun inceput, dar trebuie sa incepem de undeva.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.