Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Feminism pentru copii, într-o carte augmentată cu AR

0

Îți mai amintești prima oară când ai urmărit o poveste pe diapozitiv? Sau când ai ascultat, copil fiind, o poveste audio? Aceste mici și magice momente ale copilăriei sunt experimentate la un alt nivel de generația de astăzi.

Până în 2025, 2 miliarde din populația globală va fi formată din cea mai tânără generație, generația Alpha. Copiii născuți între 2010-2025 s-au născut înconjurați de iPhone-uri, iPad-uri și aplicații. Dar educația tradițională nu a ținut pasul cu tehnologia. Materialele de studiu de astăzi nu sunt adaptate celei mai tehnologizate generații de până acum.

În același timp, atunci când vine vorba de programa școlară, cursurile actuale nu tratează subiecte precum egalitatea de gen, discriminarea și toleranța sau încrederea în sine.

Tales for the Future este o carte pentru copii care cuprinde 11 povești despre egalitate, empatie, toleranță, activism și multe altele, fiecare dintre ele fiind ilustrată de un artist diferit, iar ilustrațiile sunt amplificate cu ajutorul tehnologiei de Realitate Augmentată. Copiii vor putea privi ilustrațiile animate prin intermediul camerelor de Facebook ale părinților.

Asistăm la o nouă eră în educația copiilor, una în care Realitatea Augmentată remixează lumea reală pentru a reda experiențe extraordinare pentru copii. Și vrem să fim printre primii care crează astfel de experiențe. Vrem să încurajăm copiii să experimenteze o poveste într-un mod complet nou.” spune Andra Bria, autoarea cărții.

Studiile arată că folosirea AR-ului în educație duce la performanțe mai bune, crește motivația de a învăța și implicarea copilului, asta pentru că AR-ul vine cu conținut grafic și interacțiune.

Cei 13 artiști care s-au ocupat de ilustrațiile și efectele de AR ale cărții provin din toate colțurile lumii, din Guatemala până în Polonia, și din Madagascar până în Marea Britanie.

Ne-am dorit ca cei mici să descopere poveștile prin ochii unei palete diverse de artiști, ca să poată avea o perspectivă multiculturală asupra lucrurilor. Expunerea la o gamă largă de stiluri și la personaje variate asigură micuților o viziune echilibrată asupra lumii”.

Prima poveste pe care am augmentat-o se numește „Akna & The Cosmos” și pune accentul pe educația STEM pentru fete, încurajând atât băieții cât și fetele să învețe despre spațiu, planete și sisteme solare. 

Pentru ca imaginile poveștilor să prindă viață, am lucrat cu Spark AR, o tehnologie dezvoltată de Facebook. De asemenea, am adăugat o componentă de sound design pentru a crea o experiență chiar și mai specială pentru copii.”

Cartea Tales for the Future se poate pre-comanda pe site-ul http://talesforthefuture.com/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.