Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Federația VOLUM organizează Conferința Națională „Impactul Voluntariatului în România”

0

Federația VOLUM vă invită să participați la Conferința Națională „Impactul Voluntariatului în România”, ce va reuni zeci de reprezentanți ai mediului ONG, instituțiilor publice și companiilor, în data de 21 aprilie, în București. Această conferință face parte din proiectul „Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare”, desfășurat de Federația VOLUM în parteneriat cu Asociația TechSoup România, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG.

volum
În perioada iulie 2015 – martie 2016 Federația VOLUM a demarat un proces unic de creare a unui sistem de măsurare a impactului social și economic pe care voluntariatul îl are în România. Acest demers are ca scop întărirea capacității ONG-urilor pentru măsurarea impactului programelor și a activităților de voluntariat în rândul organizațiilor care implică voluntari. Grupul de lucru coordonat de Federația VOLUM pentru crearea sistemului menționat va prelua și adapta metode propuse de Organizația Mondială a Muncii în „Manualul de măsurare a activităților de voluntariat”. În acest sens, vor fi utilizate instrumente de măsurare cantitativă și calitativă a implicării voluntarilor și a impactului acestora asupra organizației și asupra comunității, în vederea exploatării resurselor și direcțiilor identificate ca fiind funcționale și sustenabile.

Pe 21 aprilie, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice și companiilor interesate de componenta de voluntariat, sunt invitați să participe în cadrul conferinței și vor avea posibilitatea de a se înscrie în cadrul a două din cele opt ateliere desfășurate în paralel. Acestea vor viza diferite teme de interes pentru acest domeniu, precum: ghidul de măsurare a impactului activităților de voluntariat din România, importanța orientării și formării voluntarilor în domeniul drepturilor omului și discriminării, importanța vizibilității și recunoașterii mișcării de voluntariat în România, voluntariatul considerat experiență profesională, voluntariat internațional în România și impactul stagiilor de voluntariat internaționale asupra situației social-economice din România, impactul coordonatorilor de voluntari asupra dezvoltării și eficienței voluntarilor, voluntariatul corporativ – tendințe și impactul implicării angajaților în procesul de schimbare socială și impactul unui cadru legislativ pentru voluntariat asupra mișcării de voluntariat din România.

„Este prima Conferință Națională pe care VOLUM o organizează, un eveniment care nu vine deloc întâmplător abia acum, după 6 ani de activitate. Este momentul de maturitate organizațională, când Federația are un cuvânt de spus în domeniul voluntariatului din România, o influență câștigată în timp, cu enorm de multă muncă și curaj în a-și urma misiunea: aceea de a construi infrastructură pentru voluntariat, la nivel național. Federația VOLUM a ajuns în 2016 un centru de resurse valoros în România, în acest domeniu. Am dezvoltat împreună cu membrii și partenerii noștri cam tot ce e nevoie pentru un management profesionist al voluntarilor și reușim anual, prin proiectele pe care le dezvoltăm să ajungem la câteva sute de organizații din întreaga țară, contribuind acolo unde acestea au nevoie de sprijin. Conferința pe tema impactului voluntariatului în România vine ca un spațiu extrem de necesar sectorului nonprofit și ca o încununare a unor proiecte care ne-au ajutat să creștem exponențial și să ajungem mai aproape de obiectivul nostru – acela de a face din voluntariat o normalitate.” – Anca NĂSTASE, Director Executiv al Federației VOLUM.

Conferința va avea loc joi, 21 aprilie, la Phoenicia Grand Hotel București, începând cu ora 09:30. Înscrierea se va face doar în baza completării acestui formular, participanții primind o confirmare, în funcție de locurile disponibile.

Proiectul Cartea de Identitate a Voluntariatului – Calitate, Impact și Valoare este un proiect implementat de Federația VOLUM în parteneriat cu Asociația TechSoup România, finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 78.857,00 € euro.

Despre Federația VOLUM
Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național – peste 80 de organizații membre care gestionează aproximativ 22.000 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România – www.federatiavolum.ro .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.