Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fata in fata 10 seniori si 10 tineri intr-un dialog al generatiilor. Care e rezultatul?

0

Punti intre Generatii – o provocare frumoasa pentru 20 de seniori si tineri

Pe  30 August 2012, Caritas Romania alaturi de SOS Satele Copiilor a pus fata in fata 10 seniori si 10 tineri intr-un dialog al generatiilor. Evenimentul gazduit la sediul SOS Satele Copiilor a avut un start matinal, dar energic si a constat in activitati extrem de diverse si pe gustul ambelor generatiilor.

5 seniori din cadrul Clubului Slatineanu si 5 seniori din cadrul Centrului Generatii coordonat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au facut cunostinta cu 10 tineri din casele SOS Satele Copiilor, iar mai apoi au participat la activitati creative. Cei 20 de participanti au exprimat prin desene si colaje copilaria proprie, putand astfel sa puna in paralel copilaria bunicilor cu copilaria moderna a tinerilor din zilele noastre.   Cele mai apreciate proiecte au fost votate de catre seniori si tineri.

Totodata, tinerii au avut ocazia sa afle despre meseriile din trecut ale seniorilor si cu ajutorul seniorilor si-au exprimat primele preferinte in ceea ce priveste viata profesionala. Lucrul in echipa a fost esential pentru a determina sentimentul de solidaritate intre generatii. Impreuna, participantii au avut parte de o vanatoare de comori, ce s-a incheiat mai apoi cu o festivitate de premiere a celor mai agere echipe. Intalnirea s-a incheiat cu o activitate interactiva care a adus aminte de una dintre cele mai gustoase si racoroase bauturi ale copilariei: limonada. 10 echipe formate dintr-un senior si un tanar s-au intrecut in a crea cea mai buna limonada, la final cele mai apreciate retete fiind degustate chiar de participanti.

Acest workshop intergenerational face parte din proiectul Punti intre Generatii ce isi propune sa schimbe parerea cu privire la potentialul persoanelor in varsta si care are ca scop principal crearea unui dialog intre generatiile tinere si cele varstnice. In decursul urmatoarelor luni, vor urma 2 seminarii de dezbateri pe tema solidaritatii intre generatii si 1 workshop interactiv pentru cei 20 de participanti selectati.

Caritas Romania multumeste tuturor partenerilor din acest proiect: SOS Satele Copiilor, VELUX, Clubul Seniorilor Slatineanu, Centrul de zi Generatii – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.