Fata in fata 10 seniori si 10 tineri intr-un dialog al generatiilor. Care e rezultatul?

0

Punti intre Generatii – o provocare frumoasa pentru 20 de seniori si tineri

Pe  30 August 2012, Caritas Romania alaturi de SOS Satele Copiilor a pus fata in fata 10 seniori si 10 tineri intr-un dialog al generatiilor. Evenimentul gazduit la sediul SOS Satele Copiilor a avut un start matinal, dar energic si a constat in activitati extrem de diverse si pe gustul ambelor generatiilor.

5 seniori din cadrul Clubului Slatineanu si 5 seniori din cadrul Centrului Generatii coordonat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au facut cunostinta cu 10 tineri din casele SOS Satele Copiilor, iar mai apoi au participat la activitati creative. Cei 20 de participanti au exprimat prin desene si colaje copilaria proprie, putand astfel sa puna in paralel copilaria bunicilor cu copilaria moderna a tinerilor din zilele noastre.   Cele mai apreciate proiecte au fost votate de catre seniori si tineri.

Totodata, tinerii au avut ocazia sa afle despre meseriile din trecut ale seniorilor si cu ajutorul seniorilor si-au exprimat primele preferinte in ceea ce priveste viata profesionala. Lucrul in echipa a fost esential pentru a determina sentimentul de solidaritate intre generatii. Impreuna, participantii au avut parte de o vanatoare de comori, ce s-a incheiat mai apoi cu o festivitate de premiere a celor mai agere echipe. Intalnirea s-a incheiat cu o activitate interactiva care a adus aminte de una dintre cele mai gustoase si racoroase bauturi ale copilariei: limonada. 10 echipe formate dintr-un senior si un tanar s-au intrecut in a crea cea mai buna limonada, la final cele mai apreciate retete fiind degustate chiar de participanti.

Acest workshop intergenerational face parte din proiectul Punti intre Generatii ce isi propune sa schimbe parerea cu privire la potentialul persoanelor in varsta si care are ca scop principal crearea unui dialog intre generatiile tinere si cele varstnice. In decursul urmatoarelor luni, vor urma 2 seminarii de dezbateri pe tema solidaritatii intre generatii si 1 workshop interactiv pentru cei 20 de participanti selectati.

Caritas Romania multumeste tuturor partenerilor din acest proiect: SOS Satele Copiilor, VELUX, Clubul Seniorilor Slatineanu, Centrul de zi Generatii – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează