Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fabricile grupului Zentiva de la București consumă energie electrică din surse 100% regenerabile

0

Zentiva România, unul dintre principalii producători locali de medicamente generice locali, consumă, începând din acest an, în fabrica sa de la București doar energie produsă cu zero emisii de carbon. Această energie, numită energie verde, este obținută din surse regenerabile, cum sunt cea eoliană, hidro și solară. O dată cu achiziția de către grupul Zentiva în România a companiei Labormed Alvogen, fabrica Labormed s-a aliniat politicii de sustenabilitate a grupului cu privire la protejarea mediului înconjurător. Astfel, începând cu luna iulie 2020 ambele fabrici de la București folosesc energie 100% verde.

„Ideea de energie verde a pornit de la echipa din departamentul Energetic și Facilități Tehnice din București,  în continuarea angajamentului luat de Zentiva cu privire la reducerea emisiilor de carbon în vederea diminuării impactului asupra mediului. Inițiativa Green Energy, de a consuma doar energie produsă din surse regenerabile, s-a bucurat de apreciere și susținere imediată din partea CEO-ului nostru, Nick Haggar, care a decis implementarea ei la nivel de companie și transformarea ei în unul din obiectivele strategice ale Grupului Zentiva”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

 „Acest proiect reprezintă în primul rând recunoașterea muncii de 5 ani a întregii echipe din departamentul Energetic și Facilități Tehnice și este o dovadă că Zentiva promovează și susține ideile și proiectele valoroase. Importanța acestui proiect poate fi privită din mai multe perspective, fiecare aducând beneficii certe. De la contribuția pe termen lung la un mediu mai sigur, mai curat și mai sănătos, la partea foarte pragmatică care înseamnă un rating mai bun pentru companie în relațiile cu partenerii, investitorii sau instituțiile financiare. Pentru că mai nou ratingurile se stabilesc și pe baza atenției pe care o companie o acordă grijii față de mediu”, a declarat Dan Bandrabulă, Manager Departament Energetic și Facilități Tehnice, responsabil proiect Green Energy.

Zentiva România a implementat din 2015 și până astăzi peste 75 de proiecte de eficiență energetică care au condus la o scădere a consumului specific de energie pe unitate de produs cu aproximativ 40% față de 2014. Proiectul Green Energy este următorul nivel la acest capitol, atât din punct de vedere al impactului zero asupra mediului, precum și în ce privește durata de aproximativ două luni pe care a necesitat-o implementarea sa, timp în care a fost pusă în practică procedura de obținere, de la furnizorul de energie, a garanțiilor de origine prin care se certifică faptul că Zentiva România consumă doar energie produsă din surse regenerabile.

Printre alte proiecte implementate de Zentiva în zona de eficiență energetică se numără iluminarea 100% de tip LED în fabrică și birouri, iluminatul de acest fel nefiind poluant și consumând de 7-8 mai puțin decât un bec cu incandescență, folosirea convertizoarelor de frecvență care variază turația motoarelor în funcție de sarcină, în vederea reducerii consumului de energie, a sistemelor de recuperare a căldurii pentru sistemele HVAC și optimizarea consumului de aer comprimat. Aceste proiecte au fost dezvoltate și implementate 100% cu resurse interne, de către angajații din Divizia Industrială.

Compania va continua să aloce resurse importante, atât umane cât și financiare, pentru proiectele de eficiență energetică, pentru a diminua la maxim impactul asupra mediului și pentru a crește randamentul energetic.

Despre Zentiva

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleswar. Fabrica Zentiva din România funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

Alături de echipa grupului Zentiva de peste  4600 de persoane și rețeaua de 4 fabrici – inclusiv fabricile emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.

Credem că sănătatea trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai ușor la medicamente de înaltă calitate și la sănătate Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

www.zentiva.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.