Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fă-le vacanța frumoasă copiilor din centre de plasament!

0

Programul educational Ajungem MARI lanseaza un nou apel la voluntariat catre cei ce vor sa daruiasca vara aceasta din timpul lor copiilor din centre de plasament. Dăruind doar două ore pe săptămână, voluntarii Ajungem MARI le devin copiilor prieteni, profesori şi mentori şi le pot schimba viitorul!

apel voluntariat iunie 2016 - cover photo
Apelul la voluntariat se adreseaza tinerilor peste 15 ani si adultilor din toate domeniile, responsabili si implicati, spontani şi dornici să facă mici minuni pentru copii, care au disponibile cel puțin 2 ore pe săptămână sau o data la doua saptamani in lunile iulie-septembrie.

Prin programul educational Ajungem MARI, voluntarii se pot inscrie pana pe 13 iunie pentru a sustine cursuri interactive sau ateliere de creaţie in centre sau pentru a le dezvălui copiilor lumea prin ieşiri educative. Inscrierea se face printr-un formular online, iar apoi voluntarii participa la un training pentru a invata metode interactive de lucru ce pun accent pe dezvoltarea personală a copiilor.

Fiecare din noi poate ajuta copiii din centre de plasament oferindu-le sprijin, afecţiune şi încurajare. Prin proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe!”, voluntarii le pot transmite copiilor cunostinte din domeniile care ii pasioneaza, cu entuzism si prin joaca: de la engleza si matematica, pana la educatie civica, cultura generala, muzica, dans sau arte plastice.

Programul Ajungem MARI este dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld şi a implicat până acum 2500 de voluntari pentru a sprijini 2000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat in 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor. Pe langa imbunatatirea rezultatelor scolare, progresul copiilor se vede in cresterea increderii in sine, dezvoltarea abilitatilor de comunicare sau lucru in echipa. Cu ajutorul voluntarilor, copii descopera ce le place, la ce sunt buni si ce pot sa faca mai departe.

Voluntarii Ajungem MARI primesc mai mult decât dăruiesc: îmbrăţişările copiilor, satisfacţia de a vedea progresul celor mici şi energie pentru toată săptămâna. Ei obtin la finalul unui modul de voluntariat diploma si adeverinta, iar experienţa de voluntariat este recunoscută ca experienţă profesională, conform Legii Voluntariatului.

Înscrierea pentru modulul de vară (iulie – septembrie) se face până pe 13 iunie 2016 prin completarea unui formular online – http://goo.gl/forms/0jco9Odwvk . Pentru organizarea training-urilor în judeţe, este necesar un număr de minim 30 de înscrieri, aşadar doritorii sunt rugaţi să transmită apelul colegilor şi prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la ore.

Ajungem MARI caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe. Centrele sunt situate in orasul de resedinta sau in alte localitati: Alba, Arad, Arges (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Bihor, Brăila, Braşov (Brașov, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanța (Constanța, Mangalia), Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmboviţa, Dolj, Harghita (Miercurea Ciuc, Toplița), Hunedoara (Deva, Hunedoara), Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova (Ploiesti, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiş (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vâlcea, Vrancea. În celelalte judeţe și în Alba, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Ilfov, Sibiu si Vâlcea Ajungem MARI caută coordonatori implicați care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa office@ajungemmari.ro.

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.
Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă suferința instituţionalizării, a abandonului şi a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari

“Voluntarul anului în educaţie” la Gală Naţională a Voluntarilor 2014
Premiul II la categoria “Proiecte de voluntariat” – Gala Societăţii Civile 2015
“Proiectul de voluntariat al anului” la Gală Naţională a Voluntarilor 2015
“Proiectul anului în domeniile umanitar şi sănătate” – Gala Proiectelor de Tineret Timis 2015

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.