Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fă bine donând mobilier!

0

Ți-ai pus vreodată întrebarea „cum aș putea face o faptă bună usor și simplu”? Fie că reprezinți o companie sau ești doar o persoană care își dorește să facă bine, ne bucurăm să împărtășim cu tine una dintre soluții: donarea mobilierului de care nu mai ai nevoie și care se află într-o stare bună de funcționare.

 

Așa au făcut Ikea Romania împreună cu alte 2 companii, un ONG si 3 persoane fizice care au donat la un loc mai bine de 315 birouri, 350 casetiere, 300 scaune, 70 dulapuri, 2 canapele, 8 saltele, un pat. Campania a fost coordonata de Fă bine!, platforma care conectează pe toți cei care cred în puterea lor de a transforma în bine mediul în care trăiesc.

Beneficiarii acestui proiect au fost 10 ONG-uri, 9 școli generale și licee, 1 spital, un centru de bătrâni, un centru de îngrijire a persoanelor adulte cu dizabilități mintale, o familie săracă, câteva servicii din cadrul unei direcții generale de asistență socială și protecție a copiilor. Mare a fost bucuria elevilor care au acum bănci și scaune curate și care arată frumos, a profesorilor care își pot depozita mai bine materialele didactice în casetiere, a mămicilor care au acum unde să depoziteze lucrurile pe perioada șederii în spital alături de copiii lor, a bătrânilor care se pot bucura de o bibliotecă mult mai primitoare.

Mulțumiri se îndreaptă către toți cei care au făcut posibilă această acțiune.

Si sperăm ca data viitoare când vei avea obiecte care nu îți mai folosesc și care sunt în stare bună de funcționare, să le dăruiești și tu celor care au nevoie de ele.

Fă Bine! (fabine.eu) este un ecosistem care facilitează implicarea în comunitate și realizarea de fapte bune. Este locul în care nevoile tuturor (ONG-uri, companii, voluntari) sunt ascultate și în care resursele sunt puse împreună. Își propune să genereze proiecte cu impact oferind o varietate de instrumente specifice și adaptate fiecărei categorii de participanți.

O lume mai bună șade în mâinile tale. Dă-i viață!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.