Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Eye in the sky”: Avioane fără pilot pentru proiecte de cercetare academică

0

TeamNet International a lansat „Eye in the Sky”, un program în care studenţii şi masteranzii au ocazia să folosească avioane fără pilot pentru cercetările cu care îşi vor fundamenta lucrările de absolvire. Programul are la bază un concurs de idei adresat nu doar facultăţilor cu profil tehnic (energie, construcţii, automatică, transporturi, aerovane etc.), ci şi celor de arhitectură, urbanism, geografie, agricultură şi nu numai.

„Eye in the Sky” este un proiect unic în România care oferă participanţilor acces la tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicle). Aceasta poate fi aplicată în domenii variate şi implică utilizarea unui avion fără pilot care execută misiuni programate şi care poate fi echipat cu diferiţi senzori: camera foto/ video, senzori de poluare, de detecţie radiaţii etc.

„Prin proiectul „Eye in the Sky” introducem în mediul academic un instrument de cercetare inovator. Le oferim studenţilor tehnologie de vârf pentru a culege date pentru lucrările de diplomă şi susţinem astfel iniţiativele care până acum nu erau puse în practică. „Eye in the Sky” poate fi şi o rampă de lansare pe plan profesional. O cercetare realizată cu un astfel de UAV poate sta la baza unei cariere în domeniul lor de specializare”, a declarat Bogdan Nedelcu, Solutions Manager şi unul dintre fondatorii TeamNet International.

Aparatul de zbor care va fi pus la dispoziţia studenţilor şi masteranzilor se numeşte Hirrus şi este un sistem mini UAV cu rampă de lansare şi sistem de recuperare cu ajutorul unei paraşute. Hirrus are o greutate totală de7 kg, 30 kilometri rază de acţiune, poate urca până la o altitudine de 3.000 metri şi are autonomie maximă de zbor de 180 minute.

„Dezvoltarea mediului academic este o prioritate pentru TeamNet. Tocmai de aceea dezvoltăm mereu programe de internship, concursuri de idei şi programe de cercetare pentru susţinerea lucrărilor de diplomă”, a mai adăugat Bogdan Nedelcu.

Concursul „Eye in the Sky” se va derula în perioada 15 noiembrie 2012 – 12 iulie 2013.  Cei interesaţi pot participa individual sau în echipe de maximum cinci membri, iar cele mai bune 7 proiecte vor fi selectate pentru a beneficia de tehnologia UAV. Mai mult decât atât, autorii celor mai bune 3 lucrări realizate în urma zborurilor cu avionul pus la dispoziţie de TeamNet vor fi recompensaţi cu câte o vacanţă de tip city-break într-o capitală europeană.

Participanţii pot fi studenţi sau masteranzi în ani de studiu terminali la universităţi din Bucureşti şi din alte 8 oraşe din ţară: Timişoara, Cluj, Iaşi, Craiova, Constanţa, Braşov, Bacău şi Galaţi. Înscrierile au loc în perioada 15 noiembrie – 21 decembrie, în baza unui formular aflat pe site-ul thinkndo.teamnet.ro, programul „Eye in the Sky”.

Cei care se înscriu în program vor afla pe 15 martie dacă vor beneficia de tehnologia UAV şi vor putea începe zborurile pe 15 aprilie. Câştigătorii celor trei vacanţe vor fi anunţaţi pe 12 iulie.

Mai multe detalii găsiţi pe website-ul thinkndo.teamnet.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/ThinknDoTeamNet

Despre TeamNet

Din 2001, TeamNet International SA şi-a consolidat poziţia ca unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii software integrate din România. Compania are sedii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Ploieşti, Bruxelles, Chişinău şi Belgrad şi o locaţie parteneră în Ankara. TeamNet oferă servicii integrate complete, de la analiza, dezvoltarea şi implementarea de soluţii software la cheie, la servicii complexe de comunicaţii şi infrastructură hardware, pentru clienţi naţionali şi internaţionali. În prezent, grupul TeamNet are angajaţi peste 500 de specialişti.  Cifra de afaceri a grupului TeamNet atingea 34 milioane EUR la sfârşitul anului 2011, înregistrând astfel al cincilea an de creşteri consecutive. www.teamnet.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.