Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Exercitiu de “leadersip comunitar”, marca ResponsabilitateSociala.ro

0

Idee: cum transformam in realitate lucrurile in care credem
de dragosdehelean.ro
Toti avem nemultumiri despre ce vedem in jurul nostru. Sau asteptari. Ne ingrozesc spitalele in care intram, ne-am dori ca sportul sau hobby-ul pe care il practicam sa beneficieze de mai multe fonduri, am vrea ca parcul din cartierul nostru sa fie curat si frumos, am vrea sa stim ca exista adaposturi civilizate pentru animalele fara stapan, am vrea sa vedem mai multi tineri preocupati de antreprenoriat etc.

O parte din aceste asteptari se vor rezolva doar atunci cand lucrurile se vor imbunatati la nivel macro, cand economia isi va reveni, cand guvernantii vor face si vor drege. Insa altele ar putea fi rezolvate chiar acum. Asta insa daca am avea ceea ce se numeste spirit si initiativa comunitara…

Am spus-o si o repet: CSR-ul – dincolo de faptul ca e o filosofie (complicata pentru multi) despre cum ar trebui sa se comporte o companie – este si o solutie pentru a imbunatati viata din comunitatile in care traim.

E suficient sa le aratam companiilor ca le putem ajuta sa-si atinga niste obiective comerciale daca si ele, la randul lor, ne arata ca le pasa de lucrurile importante pentru noi. E suficient sa le aratam ca pot castiga aprecierea a sute sau mii de membrii ai unei comunitati – daca se implica in rezolvarea unui obiectiv important pentru acea comunitate.

Singurul impediment este doar…sa ne simtim cu adevarat parte a unei comunitati. Si sa simtim ca avem obiective comune.

Plecand de la aceste idei, echipa ResponsabilitateSociala.ro va propune un exercitiu pe pagina noastra de Facebook:

* identificati o cauza concreta si la care tineti cu adevarat, din comunitatea voastra;
* promovati-o printr-un post pe pagina de Facebook a ResponsabilitateSociala.ro (care e citita si de persoanele care construiesc in aceasta perioada bugetele de CSR ale companiei lor);
* convingeti-va prietenii care cred in aceeasi cauza sa o sustina dand “like” sau facand un comentariu la postul vostru.

Desigur, avem si premii pentru cele mai apreciate propuneri, respectiv niste gadget-uri cat se poate de “eco”: niste super-incarcatoare solare pentru orice tip de telefon mobil.

Insa este in primul rand un exercitiu de “leadersip comunitar“. Speram sa va placa.

Surs: dragosdehelean.ro


PS: Multumim Diana pentru informatie!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.