Exerciții de politică publică în educație și tineret

0

DE CE?
Politica și politicile ajung în tot mai multe zone ale vieții noastre. Când cumpărăm un telefon, când vizităm un site sau mergem la medic, opțiunile și acțiunile noastre sunt trasate prin decizii colective, prin POLITICI, în urma unui proces politic. Calitatea acestui proces, are un impact fundamental asupra bunăstării noastre personale. Astfel că implicarea îți devine imperativă și simți că „SCHIMBAREA ÎNCEPE CU FIECARE DIN NOI”, cum ne îndemna recent un studiu al Ashoka România!

CINE?

Asociația pentru Participare Civică și Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială vă invită să luați parte în proiectul „Implicare civică pentru formularea propunerilor alternative de politici publice în educație” dacă sunteți în una din următoarele situații:

 • Membru într-un ONG cu preocupări în domeniul educației;
 • Student în științe sociale cu o temă de cercetare legată de politicile educaționale sau care își dorește un stagiu de practică consistent, solid, în care va bea multă cafea ;);
 • Cadru didactic sau expert în programe de educație formală sau non-formală;
 • Angajat într-o instituție publică cu atribuții și competențe relevante;
 • Sau cetățean preocupat de cetatea sa și atât.

CE?

În cadrul proiectului, formăm echipe care să consturiască două exerciții de politică publică:

 1. Un exercițiu practic de formulare a unei politici publice alternative în domeniul educației

SAU

 1. Un exercițiu practic de monitorizare a impactului finanțărilor oferite ONGurilor de tineret.

CUM?

Primul pas constă în training și formarea abilităților necesare în cele două exerciții. Astfel, participanții vor opta să participe la două din următoarele trei programe de formare:

 1. Formularea si elaborarea politicilor publice, formator Codru Vrabie, 27 februarie – 3 martie, Sinaia;
 2. Advocacy și promovarea politicilor publice, formator Radu Chitic. Certificare ANC, 20 -24 martie, Brașov;
 3. Monitorizarea si evaluarea politicilor publice, formator Aura Matei, mai (TBC), Constanța.

Avem multe argumente pentru fiecare training, dar te lăsăm pe tine să alegi și ne consultăm ulterior.

Al doilea pas – de aici traseul se bifurcă.

 1. Dacă ai ales exercițiul de formulare de politică publică (A), atunci te așteptăm la unul din două workshop-uri de scriere propriu-zisă a propunerii. Acestea vor avea loc în regim rezidențial (pe Valea Prahovei și în Constanța).
 2. Dacă ai ales exercițiul de monitorizare a finanțărilor de tineret, atunci vei participa la al treilea training și lucrăm în întâlniri punctuale în București și online.

Pentru toate evenimentele rezidențiale, costurile de transport, masa și cazare sunt acoperite din bugetul proiectului. Ambele exerciții de politică publică se vor încheia până în august 2019, iar calendarul lor va fi armonizat cu cel personal.

Pentru participare, se va încheia un Contract de voluntariat, însoțit de o listă a competențelor vizate și un certificat cuprinzând evaluarea lor la final.

ÎNSCRIERI
Așteptăm exprimarea intenților de participare la contact@participare.ro până la 13 februarie, menționând:

 • numele;
 • numărul de telefon;
 • ocupația;
 • organizația / facultatea / instituția;
 • motivul pentru care vrei să participi.

Te contactăm telefonic, îți răspundem la întrebări.
Confirmăm lista participanților până la 15 februarie a.c.

Pentru alte informații te rugăm să vizitezi site-ul proiectului și actualizările din evenimentul de pe Facebook de aici.

Aceste exerciții de politică publică sunt organizate în cadrul proiectului „Implicare civică pentru formularea propunerilor alternative de politici publice în educație” implementat de către Asociația Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială și Asociația pentru Participare Civică și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.