Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Every Can Counts: Alucro alaturi de Network Twentyone

0

In perioada ianuarie-martie 2014, Asociatia Alucro a luat parte la evenimentele organizate de Network Twentyone, prin instalarea cutiilor destinate colectarii dozelor din aluminiu.

Network Twentyone a desfasurat in perioada ianuarie-martie 2014 o serie de evenimente de tip Business Building Seminar si Weekend Seminar care au avut loc la Cluj, Constanta, Bucuresti, Brasov, Timisoara si Bacau.

In cadrul acestor evenimente, Asociatia Non Profit Alucro a avut oportunitatea unui parteneriat ce i-a permis extinderea programului Every Can Counts. Acest lucru a constat in amplasarea cutiilor de colectare a dozelor din aluminiu in locatiile amintite, cu scopul de a stimula colectarea si reciclarea  acestora.

Ca urmare a acestei actiuni, la finalul evenimentelor s-a obtinut o cantitate de 116 kg de doze. Suma stransa din vanzarea dozelor colectate vor fi donate copiilor cu afectiuni neuromotorii grave de la Centrul de zi AURORA.

Misiunea Alucro este  aceea de a  stimula colectarea si reciclarea dozelor din aluminiu de catre principalele parti interesate, cum ar fi autoritatile romane, sectorul de gestionare a deseurilor, industria alimentara si a bauturilor, agentii economici cat si de catre consumatori,  în general.

Programul Every Can Counts este varianta romaneasca a programului preluat din Anglia, se adreseaza celor care actioneaza responsabil fata de mediul inconjurator si calitatea vietii, reprezentand  in acest sens mijlocul prin care Asociatia Alucro isi indeplineste misiunea.

Comunicat de presa Alucro

Despre Alucro:

Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.