Eu şi vara… aleg stilul de viaţă sănătos!

0

Pagina de Facebook a Mişcării „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS (www.facebook.com/MiscareaSETS) a depăşit în această săptămână 20.000 de fani, în contextul unui trend de creştere continuă a interesului comunităţii SETS pentru informaţiile legate de stilul de viaţă sănătos, precum şi pentru imaginile irezistibile şi reţetele unde reginele sunt fructele şi legumele proaspete, postate zilnic pe pagina SETS.

Echipa PRAIS specializată în social media a asigurat paginii de Facebook SETS, în numai 2 luni, o audienţă săptămânală de aproximativ 140.000 de persoane – peste 560.000 pe lună, prin 120 de postări lunare. De asemenea, mesajele postate pe pagina de Facebook SETS au angajat în fiecare săptămână în medie peste 3.500 de fani, care au comentat, au dat like şi au share-uit informaţiile, imaginile şi sfaturile promovate de SETS. Adiţional, alte 7.000 de click-uri au fost generate săptămânal de postările paginii (reprezentând vizualizări – altele decât comentariile, like-urile şi share-urile postărilor).

Foto Pagina de Facebook SETS

Cu un raport de 60% la 40% între sexe, feminin vs. masculin, fanii mişcării naţionale SETS pe Facebook acoperă toate grupele de vârstă, cu un accent special pe grupa de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani – aceştia reprezentând aproximativ 40% din total. Urmează grupa de fani cu vârste între 18-24 ani – 24%, grupa 25-35 ani – 16%, grupa 35-44 ani – 12%. Restul de 7 procente sunt împărţite între fanii din grupa 45-65 + ani.

„Este remarcabil interesul faţă de campania noastră pe Facebook. Reţetele, studiile, articolele postate, lansarea în dezbatere a beneficiilor sportului, a activităţiilor fizice zilnice, umorul cu care comentăm obiceiurile de zi cu zi, sunt un factor care contribuie pozitiv la schimbarea în bine a obiceiurilor noastre de stil de viaţă”, a declarat Silvia Bucur, Preşedinte al Fundaţiei PRAIS.

Mişcarea naţională „Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS (www.sets.ro) a fost iniţiată în România în 2011 de către Fundaţia PRAIS, având ca obiective prevenirea obezităţii infantile şi promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul familiilor din România, într-o abordare holistică: minte, trup şi spirit. SETS este membru activ al Epode International Network (EIN), cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii: 15 ţări membre şi 25 de programe naţionale cu metodologii similare. Anul trecut EIN a fost desemnată de către DG SANCO drept „Best Health promotion European project”, iar intervenţiile SETS de promovare a activităţii fizice din România au devenit model de bună practică.

De la lansare şi până în prezent, peste 79.529 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Roman şi Cluj-Napoca, 3.000 de cadre didactice şi peste 160.000 de părinţi, 2 milioane – public larg au avut acces la informaţii despre beneficiile alimentaţiei echilibrate, activităţilor fizice zilnice, sportului în general, despre igienă şi valori morale.

Mişcarea SETS are ca parteneri Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Inspectoratele Şcolare din Bucureşti, Neamţ şi Cluj, Primăriile Cluj-Napoca şi Roman, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Atletism, UNEFS, FEFS Cluj-Napoca, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Societatea Română de Nutriţie şi Federaţia Romalimenta.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.