Eşti pasionat de Karaoke? Cântă şi trimite un copil într-o tabără socială!

0

Pasionaţii de karaoke pot să îşi pună talentul în sprijinul copiilor din centre de plasament, pentru a le oferi o tabără de dezvoltare personală plină de joacă, o evadare din locul în care stau închişi tot anul. Programul educaţional Ajungem MARI le propune oamenilor de bine metode inedite de a se implica şi strânge fonduri pentru copii: concurs de karaoke, campionat de Catan, să alerge la maraton, să-şi doneze ziua de naştere sau chiar să se lase de fumat.

Wanted - concurs caritabil de karaoke

Ajungem MARI este un program educaţional tânăr al Asociaţiei Lindenfeld, pornit în iunie 2014 de o tânără de 26 de ani care şi-a dorit să le ofere copiilor din centre de plasament şansa de a fi iubiţi şi ascultaţi. În doar 9 luni programul de educaţie prin joc s-a extins în Bucureşti, unde 400 de copii se bucura de sprijinul a 200 de voluntari, iar acum proiectul porneşte la Cluj, Iaşi, Buzău, Snagov şi Timişoara.

Deşi programul Ajungem MARI a pornit cu buget 0, 95% din fondurile pentru materialele educaţionale, excursii şi tabere de dezvoltare personală sau biciclete pentru copii au fost strânse prin eforturile oamenilor de bine la evenimente cu o cauză socială, după un principiu simplu: tu îţi pui talentul la încercare, iar prietenii tăi donează pentru a te susţine. Până acum 58 de oameni au reuşit să strângă peste 35.000 de lei alergând, mergând pe bicicletă, înotând sau jucând Catan.

Acum Ajungem MĂRI a lansat provocarea unui concurs caritabil de Karaoke ce funcţionează pe acelaşi  principiu: tu cânţi, iar prietenii te susţin prin donaţii online sau la faţa locului. 20 de cântăreţi pentru fapte bune se vor întrece pe 29 martie de la 17:30 la Eleven Social Club. Deocamdată sunt 11 înscrişi şi mai sunt aşteptaţi încă 9 cântăreţi.

Scopul este că fiecare concurent să strângă cel puţin 450 de lei, valoarea unei tabere pentru copii. Cei care doresc să se înscrie şi să îi oferă o bucurie imensă unui copil dintr-un centru de plasament pot citi mai multe despre concurs şi completa formularul de înscriere pe platforma de strângere de fonduri Galantom.

„Copiii abandonaţi sau separaţi de familie nu sunt ai nimănui, sunt ai noştri, ai tuturor. Poate nu toţi ne gândim în zilnic câtă nevoie au aceşti copii de susţinerea noastră, de atenţie, dragoste şi încurajare, de aceea mesajul nostru este că fiecare din noi îi poate ajuta. În proiectul de voluntariat tinerii le transmit copiilor pasiunile lor, de la matematică la muzică, de la engleză la teatru sau fotografie, dar ajutorul poate veni şi în strângerea de fonduri. Poate nu ai timp să petreci 6 zile cu un copil într-o tabără, dar ne poţi ajuta să îi oferim o experienţă minunată.”, spune Iarina Ştefănescu, fondatorul programului.

Ajungem MARI le propune oamenilor şi alte metode de a ajuta la strângerea de fonduri. Ei pot să îşi doneze ziua de naştere, adică să renunţe la cadouri în favoarea copiilor care au mai mare nevoie, să se lase de fumat timp de 30 de zile în care să doneze banii de ţigări pentru copii şi să îşi invite şi prietenii să îi susţină tot cu donaţii, sau să organizeze petreceri sau cine caritabile cu prietenii cu taxe de intrare ce vor fi donate.

Participanţii la concursul caritabil de karaoke sunt aşteptaţi să se înscrie cât mai repede, pentru a avea timp să strângă fonduri de la prieteni. Deocamdată în concurs s-au strâns 3800 de lei, adică suma necesară pentru ca 8 copii să meargă în tabără. Pentru încă 12 copii, Ajungem MARI aşteaptă noi oameni de bine în concurs – https://www.facebook.com/events/740421959398781/. Detalii despre concurs si regulament la 0723892032 sau dana.ajungemmari@gmail.com.

Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld

Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să reducă trauma instituţionalizării, a abandonului şi separării de familie, să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. Detalii pe www.ajungemmari.ro

www.facebook.com/ajungemmari

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează