Enel şi Recolamp într-un parteneriat responsabil de reciclare

0

 

Începând cu 5 iunie – de Ziua Mediului – Asociaţia Recolamp le face un cadou mai puțin obișnuit angajaţilor Enel: posibilitatea de a deveni mai responsabili faţă de mediu, la locul de muncă, dar şi acasă.

Sună teoretic, dar e foarte practic. De acum înainte, angajaţii Enel România din sediile mari din Bucureşti, Arad, Constanţa şi Timisoara pot aduce la birou deşeurile din surse de lumină de la ei de acasă. Recolamp le colectează şi asigură fluxul necesar ca acestea să fie reciclate, ca urmare a implementării unui parteneriat cu Enel România.

Încă din 2010, ENEL predă către Recolamp deșeurile de becuri și neoane arse de la sediile noastre din întreaga țară. Așadar, decizia de a pune la dispoziția colegilor din sediile Enel din Muntenia, Banat, Dobrogea, această infrastructură de colectare, face parte dintr-un demers sustenabil. Viața ne-a dovedit că funcționează. Pentru noi, cei de la Enel, grija pentru mediu nu este doar un proiect al companiei, ci un crez pe care vrem sa-l răspândim în întreaga societate românească.” a declarat Radu Coșarca, Director Relații Externe, Enel România.

Practic, prin acest proiect comun, cei doi parteneri îşi propun să îi responsabilizeze pe angajaţii Enel, obiectivul mai mare fiind de a propaga o undă de schimbare a mentalităţii în privința reciclării surselor uzate de lumină.

De asemenea, un alt obiectiv al parteneriatului este şi popularizarea utilizării de surse de lumină cu un consum eficient de energie. În acest sens, ENEL a mai colaborat cu Recolamp și pe alte proiecte, cum ar fi acțiunile de eficientizare a consumului derulate în localitățile Valea Ciorii, în 2012, și, în Tortoman, județul Constanța, la finalul lunii mai.

„Suntem mândri de acest parteneriat cu Enel. Putem oferi, la nivel naţional, o structură coerentă şi viabilă de preluare a surselor de lumină de la angajaţii Enel. Credem că investind în astfel de proiecte sprijinim persoanele care pot şi vor să ajute la dezvoltarea comunităţii din care fac parte” a declarat Roxana Şunică, Director Marketing Recolamp.

 P6112026

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează