Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Enel şi Recolamp într-un parteneriat responsabil de reciclare

0

 

Începând cu 5 iunie – de Ziua Mediului – Asociaţia Recolamp le face un cadou mai puțin obișnuit angajaţilor Enel: posibilitatea de a deveni mai responsabili faţă de mediu, la locul de muncă, dar şi acasă.

Sună teoretic, dar e foarte practic. De acum înainte, angajaţii Enel România din sediile mari din Bucureşti, Arad, Constanţa şi Timisoara pot aduce la birou deşeurile din surse de lumină de la ei de acasă. Recolamp le colectează şi asigură fluxul necesar ca acestea să fie reciclate, ca urmare a implementării unui parteneriat cu Enel România.

Încă din 2010, ENEL predă către Recolamp deșeurile de becuri și neoane arse de la sediile noastre din întreaga țară. Așadar, decizia de a pune la dispoziția colegilor din sediile Enel din Muntenia, Banat, Dobrogea, această infrastructură de colectare, face parte dintr-un demers sustenabil. Viața ne-a dovedit că funcționează. Pentru noi, cei de la Enel, grija pentru mediu nu este doar un proiect al companiei, ci un crez pe care vrem sa-l răspândim în întreaga societate românească.” a declarat Radu Coșarca, Director Relații Externe, Enel România.

Practic, prin acest proiect comun, cei doi parteneri îşi propun să îi responsabilizeze pe angajaţii Enel, obiectivul mai mare fiind de a propaga o undă de schimbare a mentalităţii în privința reciclării surselor uzate de lumină.

De asemenea, un alt obiectiv al parteneriatului este şi popularizarea utilizării de surse de lumină cu un consum eficient de energie. În acest sens, ENEL a mai colaborat cu Recolamp și pe alte proiecte, cum ar fi acțiunile de eficientizare a consumului derulate în localitățile Valea Ciorii, în 2012, și, în Tortoman, județul Constanța, la finalul lunii mai.

„Suntem mândri de acest parteneriat cu Enel. Putem oferi, la nivel naţional, o structură coerentă şi viabilă de preluare a surselor de lumină de la angajaţii Enel. Credem că investind în astfel de proiecte sprijinim persoanele care pot şi vor să ajute la dezvoltarea comunităţii din care fac parte” a declarat Roxana Şunică, Director Marketing Recolamp.

 P6112026

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.