Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii pot face educație civică și de acasă

0

În perioada în care elevii nu se pot întâlni la școală între ei și cu profesorii lor, ei pot totuși continua să învețe cum să devină buni cetățeni folosind metoda „Proiect: Cetățeanul”. Această metodă este recomandată în programa de Educație pentru cetățenie democratică pentru clasa a VII-a. Institutul Intercultural Timișoara sprijină profesorii care doresc să aplice această metodă pe parcursul întregului an școlar.

Pentru a adapta metodele de învățare la situația actuală care presupune lucrul la distanță, IIT oferă o serie de webinarii dedicate elevilor de clasa a VII-a care au început deja în clasă lucrul la un proiect de politică publică „Proiect: Cetățeanul”.

Detalii pot fi găsite la acest link: https://cetateanul.intercultural.ro/webinarii/.

Încurajăm toți profesorii să caute soluții pentru a continua de la distanță activitățile de învățare cu elevii și reamintim tuturor că un cetățean responsabil acționează cu grijă față de comunitatea sa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.