Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii devin ambasadori pentru o planeta curata prin competitia nationala Fabrica de aer curat

0

fabrica pentru un viitor curat mega image 

  • Junior Achievement Romania si Mega Image deschid inscrierile pentru cea de-a doua editie a unei competitii nationale de educatie ecologica pentru elevi de gimnaziu.
  • Profesori si elevi din toata tara vor concura pentru titlul Fabrica de aer curat, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin comportament responsabil si evenimente de mediu in comunitate.
  • Clasa si scoala care vor reusi sa aduca cea mai mare reducere totala de emisii de COvor fi premiate in cadrul evenimentului Business Hall of Fame 2014.

Pana pe 21 februarie, clasele de gimnaziu se pot inscrie pe www.jaromania.org, prin intermediul unui profesor coordonator, in competitia nationala Fabrica de aer curat. Toti participantii vor avea acces gratuit la activitati educationale si training, care sa ii pregateasca pentru a deveni consumatori mai responsabili de resurse si a reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator generat de amprenta individuala de carbon.
Pe parcursul competitiei, elevii vor invata despre fenomenul de incalzire globala si masurile eficiente de protectie a mediului inconjurator. Clasele vor aplica apoi in practica cunostintele dobandite si vor acumula puncte pentru scoala lor prin: derularea de actiuni de economisire a resurselor in viata de zi cu zi; luarea de decizii inteligente impreuna cu familia privind consumul produselor si organizarea de evenimente ecologice in comunitate (de exemplu: plantarea de puieti de copaci, colectarea selectiva si reciclarea unor diferite tipuri de deseuri, actiuni de ecologizare a unor zone sau obiective locale).

„La Mega Image sustenabilitatea face parte din viziunea noastra, din modul in care am ales sa ne desfasuram activitatea. Dorim sa protejam viitorul clientilor, angajatilor si comunitatilor din care facem parte, iar in acest sens platforma „Fabrica pentru un viitor curat” sustine proiecte de reducere a efectului amprentei de carbon asa cum este si proiectul „Fabrica de aer curat” organizat de Junior Achievement Romania.” a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

In anul scolar 2012-2013, competitia a implicat 123 de profesori, 6.228 de elevi din 102 scoli si 78 de localitati, participantii reusind sa economiseasca 674,5 tone de CO2.
Editia de anul acesta a competitiei isi propune sa implice cel putin 7.000 de elevi de gimnaziu care sa raspunda in mod activ provocarii de a economisi echivalentul anual a 6.459 tone de CO2 si a deveni eroi de mediu in comunitatea lor.
Astfel, prin aceasta initiativa educationala, initiatorii proiectului vor contribui la dezvoltarea inteligentei ecologice a elevilor si la valorificarea potentialului lor de a genera schimbari pozitive in comunitate, prin stimularea adoptarii unui comportament prietenos fata de mediul inconjurator.
Proiectul Fabrica de aer curat este derulat, pentru al doilea an consecutiv, de Junior Achievement Romania si Mega Image si include 3 componente care imbina partea teoretica cu cea practica:
  • program la clasa (Resursele) care include exemple accesibile din comunitate si mediul inconjurator despre resurse si cum pot fi folosite acestea in mod economic si ecologic;
  • competitie nationala;
  • activitate educationala speciala – Laboratorul de energie verde – propusa spre derulare in cadrul Saptamanii Sa stii mai multe, sa fii mai bun! (7-11 aprilie 2014), prin care elevii vor realiza, lucrand in echipa, afise pentru descrierea unui magazin care foloseste eficient energia verde.

fabrca pentru un viitor curat

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania, organizatie non-profit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA si Junior Achievement – Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare si cea mai dinamica organizatie internationala de educatie economica si antreprenoriala. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si sunt sustinute financiar si cu consultanta de catre comunitatea de afaceri.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.jaromania.org

Despre Mega Image

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 296 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168),  Shop&Go (127), AB COOL FOOD (1).

Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.

Informatii suplimentare sunt disponibile la: www.mega-image.ro/fabrica-pentru-un-viitor-curat

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.