Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii de gimnaziu sunt invitați la concursul național „Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice”

0

O dată cu reîntoarcerea din vacanță, elevii de gimnaziu din toată țara sunt invitați să participe la ediția 2017 a concursului „Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbările Climatice”.

terra-mileniul-3-logo-new1

Concursul național aflat la a șasea ediție provoacă elevii de gimnaziu să demonstreze înțelegerea fenomenului schimbărilor climatice construind o campanie de conștientizare privind cauzele și efectele schimbărilor climatice la nivel local. Mesajul poate fi transmis prin intermediul a diverse lucrări ce pot fi sub formă de postere, tipărituri, tricouri, tablouri etc..

Cei mai buni cinci participanți vor fi declarați „Tineri Ambasadori” ce luptă cu schimbările climatice și vor fi recompensați cu premii ce constau în tablete PC, cărți, DVD-uri și alte materiale educative.

Cele mai reușite lucrări vor fi premiate de Excelența Sa Doamna Ambasador Stela Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la București, în cadrul unei festivități special organizate în luna iunie 2017. Câștigătorii vor fi invitați să participe la eveniment împreună cu profesorii îndrumători.

Termenul limită de trimitere a aplicațiilor este 19 mai 2017.

Informațiile privind regulamentul și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe website-ul proiectului: www.eschools.ro la secțiunea Concurs.

cover

Proiectul „Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice” își propune creșterea nivelului de educație în rândul elevilor de gimnaziu privind cauzele și efectele schimbărilor climatice. Inițiativa se bucură de sprijinul Profi Romania și al Moore Stephen KSC, desfășurându-se totodată sub înaltul patronaj al Ambasadei Olandei în România.

De rezultatele proiectului beneficiază în mod direct aproximativ 4000 de elevi, care vor învăța cum să înlăture cauzele schimbărilor climatice și cum să găsească metode de adaptare la acestea. Mai mult, cunoștințele și aptitudinile acumulate în orele speciale dedicate schimbărilor climatice le vor fi utile în viitor și pentru identificarea unor noi oportunități de carieră în profesii caracteristice economiei verzi sau economiei circulare, care sunt noile modele de dezvoltare europeană.

Anul acesta proiectul „Tinerii Ambasadori în Lupta cu Schimbările Climatice” beneficiază de o sponsorizare în valoare de 113 828 lei din partea Profi Rom FOOD prin intermediul campaniei „Împreuna cu tine, Profi salvează destine”.

Fundația TERRA Mileniul III este o organizație de protecție a mediului care dezvoltă proiecte ecologice la nivel național și internațional, în domeniile energiei, transportului și schimbărilor climatice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.