Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii de gimnaziu si liceu sunt motivati sa-si finalizeze studiile in proiectul „Educatia iti da valoare!”

0

Aproape 18% dintre elevii romani renunta la scoala inainte de finalizarea invatamantului obligatoriu de 10 clase

Elevii si profesorii primesc gratuit consultanta si materiale didactice in cadrul unui proiect de prevenire a abandonului scolar aflat la a treia editie in Romania

Peste 5.000 de elevi de gimnaziu si liceu din 57 de localitati vor afla de ce este important sa-si continue studiile si cum sa isi aleaga o meserie cat mai potrivita, in cadrul proiectului de orientare profesionala „Educatia iti da valoare!”, derulat de Junior Achievement Romania (JA) in parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale.

Scopul proiectului este reducerea riscului tot mai crescut de abandon scolar in randul elevilor, in contextul in care numarul tinerilor romani care renunta la educatie este peste media europeana.

Elevii si profesorii au primit gratuit manuale si materiale educationale pentru derularea programului la clasa si beneficiaza de training pentru derularea activitatilor interactive. Pe parcursul proiectului, aproximativ 90 de consultanti voluntari din BRD se vor intalni cu elevii pentru a le vorbi despre valoarea si beneficiile educatiei. Peste 950 de elevi au participat deja la un webinar online cu Flavia Popa, Secretar General BRD, care le-a vorbit despre alegerile pe care le pot face pentru a-si creste sansele de a reusi in cariera si in viata.

„Proiectul Educatia iti da valoare! mi-a dat prilejul sa imi cunosc mai bine elevii si sa constat cu surprindere cate idei interesante pot genera atunci cand participa la activitati nonformale si cand lucreaza fara prea multe constrangeri. Acest lucru mi-a demonstrat, inca odata, ca poti obtine maximum de motivatie si implicare din partea tuturor elevilor daca iesi din rutina zilnica si oferi mai multa libertate de opinie si actiune. Schimbarea metodelor si a tehnicilor de invatare poate aduce rezultate mult mai bune si o reducere semnificativa a abandonului scolar.”, a declarat Magdalena Ardeleanu, cadru didactic la Colegiul Economic Buzau.

Zeci de mii de tineri abandoneaza anual scoala

Romania are una dintre cele mai mari rate de abandon scolar din Europa, cu aproape 18% dintre elevi care renunta la scoala inainte de finalizarea invatamantului obligatoriu de 10 clase, potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice.

Zeci de mii de tineri renunta in fiecare an la studii fara a avea nicio pregatire si ca urmare sanse reduse de integrare pe piata muncii. Cauzele parasirii sistemului de invatamant sunt de la probleme sociale, starea economica in special din zonele mici urbane si rurale, la dificultati de invatare si lipsa de orientare sau de sprijin concret.

Potrivit raportului Education and Training Monitor 2014, cele mai multe cazuri de abandon scolar se gasesc in comunitatile dezavantajate, unde scolile au resurse limitate si nu reusesc sa deruleze activitati care sa previna acest fenomen.

Oferind gratuit elevilor si profesorilor materiale didactice, consiliere si o platforma de curs moderna, proiectul „Educatia iti da valoare!”, derulat pentru al treilea an consecutiv de JA Romania si BRD, contribuie la prevenirea abandonului scolar la nivel national si la dezvoltarea competentelor esentiale ale adolescentilor pentru dezvoltarea carierei.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala, financiara, etica si responsabilitate sociala, sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 121 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 250.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Mai multe informatii, pe www.jaromania.org.

Despre BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si banca nr. 1 pe piata romaneasca a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,2 milioane de clienti si opereaza o retea de aproximativ 860 de unitati. Cu peste 2,2 milioane de carduri valide si o retea de acceptare de peste 25 000 POS-uri si 1 500 ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piata romaneasca a cardurilor. Cu operatiuni de factoring de peste 960 milioane de Euro in 2014, BRD este liderul pietei de factoring din Romania. Activele totale ale bancii erau, la sfarsitul anului 2014, de 45,18 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajati in 76 de tari si 32 de milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie:

–  Retail banking in Franta

–  Retail banking international, servicii financiare si asigurari

– Corporate & investment banking, private banking, administrare de active si servicii pentru investitori.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.