Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate!

0

” Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate! „    a ajuns la final

8.500 de copii şi tineri de la grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii din comunitatile defavorizate din Romania vor beneficia de 500 de calculatoare reconditionate de Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul ECOTIC.

45 de grădiniţe, şcoli, licee, ONG-uri şi alte instituţii publice din domeniul educaţiei au primit azi, 15 mai 2017, 500 echipamente IT colectate de la diverse companii responsabile şi recondiţionate de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul organizaţiei ECOTIC. Ele au intrat în dotarea respectivelor instituţii pentru a contribui la calitatea actului de învăţământ şi educaţie în rândul copiilor şi tinerilor.

Foto Ceremonia Educlick 1 2017_Predare

Marti, 15 mai, reprezentanţii acestor instituții și organizații laureate, au participat la ceremoniile de final ale proiectului Educlick 1/2017: reutilizăm echipamente IT pentru educație și solidaritate! lansat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul organizatiei ECOTIC.

Proiectul de solidaritate digitală a demarat la începutul lunii aprilie când s-a dat startul înscrierilor unor proiecte de educaţie derulate de instituţiile din sistemul public și ONG-uri care activează în comunităţile defavorizate ale Romaniei. Dintr-un total de 245 de proiecte depuse, 45 au fost desemnate drept castigatoare (lista completă, disponibilă aici) cu ajutorul unui juriu format din partenerii asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, experti si presa specializata.

Proiectul Educlick 1/2017 este unul dintre proiectele de donații de calculatoare în sprijinul educației încadrate în programul național Educlick al Ateliere Fără Fontiere prin care peste 10.000 de calculatoare au fost donate către 2.000 instituții educaționale și organizații nonprofit din 2009 până în prezent.  300.000 de copii și tineri defavorizați beneficiaza de aceste echipamente prin intermediul cărora își dezvoltă abilități digitale necesare pentru viitorul lor.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română fără scop lucrativ, creată în 2008, întreprindere socială de inserţie prin economia socială. Misiunea acesteia este inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Mai multe informaţii, aici.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 93.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook și pe pagina LinkedIn dedicate Organizației ECOTIC.

Parteneri Media:

Agora, Business Review, Club IT&C, CSR Media, Ecologic, Lepetitjournal.com, Romania Pozitiva

Parteneri Network:

ApdeTIC, ARIES, BRCC, BEROBA, CCIFER, CCE-R

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.