Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educație prin sport cu Ștafeta Munților

0

Dintotdeauna educația a fost cea mai puternică armă pe care oamenii o pot folosi pentru a schimba lumea.

Anul 2016 a fost un an plin de evenimente sportiv-ecologice-educative pentru cele 55 de cluburi de turism din România care au ales să participe la cele 6 evenimente organizate în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”.

dsc_0250

Ștafeta Munților este o competiție specializată, al carei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv și în cadrul cărora concurenții au posibilitatea de a participa la categoria corespunzătoare vârstei și nivelului de pregătire.

Participanții etapelor din acest an au vizitat zone spectaculoase din Munții Măcin, Munții Ciucaș, Munții Bucegi, Munții Retezat, Piatra Craiului, Munții Parâng și s-au întrecut în diverse probe sportive montane.

Asociația Drumeții Montane promovează „Ștafeta Munților” ca o competiție de turism sportiv, organizată la nivel național, ce are drept scop crearea unui cadru organizatoric și competițional specific dezvoltării unor relații durabile între ONG-urile de tineret, turism, sport și ecologie, fără taxe de participare, și – totodată – mulțumește celorlalte organizații care s-au implicat la organizarea etapelor și participanților – care sunt din ce în ce mai mulți de la an la an.

Pentru că trebuie să fie și festivitatea de premiere, organizatorul onorific din acest an, împreună cu cluburile organizatoare și cu cele care au participat anul, acesta vă invită la FESTIVITATEA DE PREMIERE A CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE TURISM SPORITV “ȘTAFETA MUNȚILOR” , ce va avea loc în perioada 11-13 Noiembrie 2016 la Hotel Andy din stațiunea Predeal.

Cluburile care au acumulat cele mai multe puncte la toate cele 6 categorii sunt: Asociația de Turism Montan Cocosul de Munte, Hai pe munte Iași, Asociația EcoTuristică Șoimii Dunăreni, Zimbrul Carpatin Pitești, Montan Club Floarea Reginei Valea Jiului.

Asociația Drumeții Montane, în colaborare cu voluntarii Alexandru Cănăvoiu și Petronel Postolache, va prezenta un sistem dedicat probei de orientare ce va fi implementat în anul 2017 și va ajuta competiția să devină și mai atractivă, acest sistem pe viitor va putea fi preluat și de alte competiții sportive din România. Pe pagina www.stafetamuntilor.ro va fi prezentat întreg proiectul, gata de a fi studiat și chiar realizat de către alți organizatori de competiții sportive.

Asociația Drumeții Montane este sprijinită în prezent de către Sc Manpres Distribution SRL,  Yli Eternit Acces Srl, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacău.

Vă așteptăm la Festivitatea de Premiere să-i aplaudăm și să-i premiem pe cei mai merituoși dintre noi, dar și pentru a ne întrece în probe de  creativitate și voie bună!

Mai multe detalii despre cum puteți participa la Festivitatea de Premiere și la evenimentele din cadrul campionatului le puteți găsi pe www.stafetamuntilor.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.