Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educație pentru viață în taberele oferite liceenilor de către TenarisSilcotub

0

Peste 200 de elevi din Sălaj, Călărași și Câmpina au transformat vacanța de vară într-o perioadă de acumulări și descoperiri de noi abilități, prin tabere în care au putut fi prezenți mulțumită sprijinului acordat de către TenarisSilcotub. Compania crează, astfel, o continuitate în programele de educație pe care le oferă tinerilor din comunitățile unde ocupă o importantă poziție ca actor economic, social și cultural.

Bursele anuale pe care elevii le primesc ca sprijin pentru pregătirea unei cariere tehnice au fost completate, în acest an, cu o tabără menită să le dezvolte abilitățile de a comunica, de a lucra în echipă și a-și descoperi adevăratul potențial. Un număr de 107 participanți de la liceele tehnice „Alesandru Papiu Ilarian” și „Mihai Viteazul” din Zalău, „Octavian Goga” din  Jibou și „Danubius” din Călărași  și-au trăit aventura verii la Straja. Timp de o săptămână, profesori și psihologi specializați au lucrat pentru ca, așa cum rezumă Anna Gui, elevă la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” din Zalău, „să ne depășim limitele, să devenim propriii noștri eroi, să învățăm respectul față de noi înșine și față de cei din jur”.

Tot cu sprijinul TenarisSilcotub, 33 de elevi din Sălaj și Călărași au avut șansa de a-și rafina cunoștințele de ecologie într-o tabără de leadership pentru mediu. Liceenii activează, deja, în cluburile ecOoprovocarea pe care compania le susține de aproape un deceniu, din dorința de oferi tinerei generații o educație în care aspectele legate de mediu sunt prioritare. Tabăra, organizată la sfârșitul lunii august la Cheia, a fost locul în care liceenii și-au definit strategia pentru următorul an școlar, în care, pe lângă acțiunile de reciclare și ecologizare constante, vor dezvolta și proiecte legate de eco-turism și grădini multifuncționale.

Am însoțit grupurile de elevi din Jibou în ambele tabere, atât la eCoprovocarea, cât și în tabăra «Viața» și pot spune că e cea mai bună investiție pe care o putem face pentru ei. I-am văzut mai motivați, cu un set nou de valori și idei, simt că aceștia pot deveni reper pentru toți colegii lor. Iar noi, cadrele didactice, suntem la fel de câștigați în experiențe și abilități. Tot ce îmi doresc acum e ca aceste inițiative să continue”, spune profesoara Ioana Petruț de la Liceul `Octavian Goga”.

70 dintre cei mai activi și merituoși liceeni din programul Liderii Mileniului Trei (LMT) au participat, în luna iulie, la tabăra Tenaris – LMT organizată la Avrig. Tinerii din Zalău, Câmpina și Călărași au continuat programele de dezvoltare a abilităților de lideri, acumulând instrumente ce le vor fi de folos atât în școală, cât și în viață, în general: „Ne-am antrenat atenția, răbdarea, logica. Am plecat din tabără cu un set de valori pe care trainerii și organizatorii ni le-au transmis, multe amintiri și experiențe minunate”, spune Liana Vasile,  elevă la Colegiul Barbu Știrbei din Călărași.

Elevii de liceu au nevoie de experiențe diferite și acces la informații din afara curriculei școlare, menite să completeze educația formală și să-i ajute să se descopere. Taberele TenarisSilcotub din această vară le-au dat adolescenților șansa de a călători și de a-și face noi prieteni. Unii dintre participanți au fost la prima experiență de tabără din viața lor,” spune Codruța Hodrea, manager în relatia cu comunitatea TenarisSilcotub.

Odată cu începerea noului an școlar, TenarisSilcotub își continuă prezența activă în comunitate, prin programe de educație dedicate elevilor de toate vârstele, de la ciclul primar la cel universitar. Anual, compania investește peste 1 milion de dolari în programe educaționale ce completează educația formală și în burse de studiu acordate elevilor și studenților.

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.900 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău (fabrica de țevi), Călărași (oțelărie) și Câmpina (fabrica de prăjini pompare). Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

fb.com/TenarisSilcotub

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.