Ediția specială FORBES HEROES: Delta Dunării – prioritatea SMURD până la finele anului

0

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost înființat la începutul anilor ‘90, la Târgu Mureș de către medicul român de origine palestiniană, Raed Arafat. De începutul proiectului inițiat cu o “echipă de voluntari nebuni” până în prezent, s-au produs pași importanți în evoluția serviciului care acum beneficiază de 18 echipaje în toată țara, profesioniști pregătiți să răspundă cererilor într-un timp cât mai scurt, 8 elicoptere și 2 avioane, cumpărate cu banii populației din fondurile obținute din direcționarea celor 2% din impozitul pe venit. Dotarea Deltei Dunării este următorul proiect major pe lista de priorități SMURD până la finele anului 2014. Finanțarea acestuia va fi asigurată în totalitate prin campania Fundației pentru SMURD de atragere a 2% din impozitul pe venit de la populație.

Raed Arafat

“În prezent, SMURD intenţionează ca din banii obţinuţi, din acei „2%” să achiziţioneze o barcă şi un aeroglisor – mijloace speciale de intervenţie, care să fie folosite în zona izolată a Deltei şi care să fie funcţionale până la finele anului”, a declarat pentru ultimul număr al revistei Forbes Heroes, fondatorul SMURD, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne. După aproape două decenii și jumătate investite în crearea și ridicarea SMURD la nivelul la care este astăzi, Raed Arafat recunoaște pentru jurnaliștii Forbes România că “fiecare sacrificiu făcut a fost pe deplin meritat”.

Ediția specială Forbes HEROES, disponibilă pe piață de la jumătatea lunii iulie, este un proiect editorial special marca Forbes România, care propune modele noi, într-o societate în care valorile au devenit relative. „Eroii” Forbes sunt unii dintre cei mai performanți actori din economia și societatea româneasca – cei care își dedică timpul, energia și resursele pentru construirea unei Românii mai bune.

Printre eroii propuși la prima ediție se numără: Mihai Constantinescu, Director Deneral al Festivalului George Enescu,  Raed Arafat, secretar de stat, Ministerul de Interne, Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, Adrian Boțan, director de creație McCann Erikson, Ștefan Mindea, cofondatorul Spitalului de Neurochirurgie Brain Institute, Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, Ionuț Budișteanu, inventator român, Leslie Hawke, președinta asociației OvidiuRo sau Traian Brumă, cofondatorul Universității Alternative.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează