Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ediția specială FORBES HEROES: Delta Dunării – prioritatea SMURD până la finele anului

0

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) a fost înființat la începutul anilor ‘90, la Târgu Mureș de către medicul român de origine palestiniană, Raed Arafat. De începutul proiectului inițiat cu o “echipă de voluntari nebuni” până în prezent, s-au produs pași importanți în evoluția serviciului care acum beneficiază de 18 echipaje în toată țara, profesioniști pregătiți să răspundă cererilor într-un timp cât mai scurt, 8 elicoptere și 2 avioane, cumpărate cu banii populației din fondurile obținute din direcționarea celor 2% din impozitul pe venit. Dotarea Deltei Dunării este următorul proiect major pe lista de priorități SMURD până la finele anului 2014. Finanțarea acestuia va fi asigurată în totalitate prin campania Fundației pentru SMURD de atragere a 2% din impozitul pe venit de la populație.

Raed Arafat

“În prezent, SMURD intenţionează ca din banii obţinuţi, din acei „2%” să achiziţioneze o barcă şi un aeroglisor – mijloace speciale de intervenţie, care să fie folosite în zona izolată a Deltei şi care să fie funcţionale până la finele anului”, a declarat pentru ultimul număr al revistei Forbes Heroes, fondatorul SMURD, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne. După aproape două decenii și jumătate investite în crearea și ridicarea SMURD la nivelul la care este astăzi, Raed Arafat recunoaște pentru jurnaliștii Forbes România că “fiecare sacrificiu făcut a fost pe deplin meritat”.

Ediția specială Forbes HEROES, disponibilă pe piață de la jumătatea lunii iulie, este un proiect editorial special marca Forbes România, care propune modele noi, într-o societate în care valorile au devenit relative. „Eroii” Forbes sunt unii dintre cei mai performanți actori din economia și societatea româneasca – cei care își dedică timpul, energia și resursele pentru construirea unei Românii mai bune.

Printre eroii propuși la prima ediție se numără: Mihai Constantinescu, Director Deneral al Festivalului George Enescu,  Raed Arafat, secretar de stat, Ministerul de Interne, Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, Adrian Boțan, director de creație McCann Erikson, Ștefan Mindea, cofondatorul Spitalului de Neurochirurgie Brain Institute, Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster, Ionuț Budișteanu, inventator român, Leslie Hawke, președinta asociației OvidiuRo sau Traian Brumă, cofondatorul Universității Alternative.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.