Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ediția de toamnă a proiectului Plantează în România

0

În perioada 10 noiembrie – 24 noiembrie 2018 a avut loc a ediția de toamnă a proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună.

La acest eveniment au participat peste 600 de voluntari, primării, ocoale silvice din 4 județe Ediția a avut loc în 6 localități din România, adică: Moeciu de Sus, jud. Brașov, Ghimbav, jud. Brașov, Apahida, jud. Cluj, Prisăcani, jud. Iași, Dragalina, jud Călărași și Brâncoveni, jud. Călărași.

Cifrele vorbesc de la sine arătând implicarea de care voluntarii au dat dovadă, acest lucru însemnând un număr de peste 26.000 de puieți.

Această ediție ne-a demonstrat un lucru extraordinar de important, acela că voluntariatul se face independent de vremea de afară, care, trebuie să recunoaștem nu a ținut foarte mult cu noi. Ne-a demonstrat că societății îi pasă în adevăratul sens al cuvântului, că împreună putem să facem lucruri care să conteze. Le mulțumim tuturor ce au ales să se implice în această ediție pentru energia și dorința de a face, de a schimba.

Pentru detalii despre viitoarele acțiuni, accesați site-ul www.planteazainromania.ro și urmăriți pagina de facebook Plantează în România.

În acest an, asociația noastră a lansat o platformă electronică de voluntari care are la bază conceptul de QR code, prin intermediul căruia orice voluntar care se înregistrează prin intermediul site-ului www.planteazainromania.ro, primește automat un astfel de QR code. Acesta se scanează cu ajutorul unui smartphone la acțiunea pentru care a optat, iar platforma înregistrează prezența voluntarului la respectiva acțiune. Ulterior, în baza scanărilor făcute la toți voluntarii se vor genera certificatele de voluntar, ce vor fi trimise automat pe email. Proiectul “Plantează în România” este proiectul pilot prin care implementăm acest sistem ce are la bază conceptul de QR code, ce are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare asupra implicării în proiecte sociale, încercând în viitor să aducem un plus prin sistemele de gamification ce urmează a fi adăugate la această platformă. Totalitatea numărului de puncte de implicare socială ce au fost generate se ridică la 2120, în condițiile în care fiecare voluntar a primit câte 10 puncte / acțiune, ceea ce demonstrează interesul crescut pentru acest mecanism de voluntariat.

Între colaboratorii noștri enumerăm: Direcția Silvică Brașov și ocolul silvic Bucegi Piatra Craiului. Primăriile partenere sunt: Apahida, jud. Cluj, Dragalina, jud. Călărași, Ghimbav, jud. Brașov și Prisăcani, jud. Iași. Nu în ultimul rând, companiile fără de care nu s-ar fi putut realiza această ediție sunt: ICCO, Industrial Park Brasov, Preh, Harsha Engineers, Vestas Aircoil, Benchmark Electronics, Mega Image România și Telekom România, dar și sponsorii tradiționali reprezentați de Pepiniera Periland, Tramar SA, Siemens CT, Import Direct, Fresenius Kabi România și Patria Bank.

Vă invităm, așadar, să fiți alături de noi în continuare. Fie ca voluntari, susținători sau donatori. Pentru detalii despre județele în care facem plantări în primăvara următoare, despre organizare sau parteneri/voluntari, ne găsiți pewww.planteazainromania.ro sau pe pagina de Facebook.

Contact: Asociația Creștem Romania Împreună,

cu sediul în Săcele, str. Ciucaș nr. 54.

E-mail: contact@planteazainromania.ro

Web: https://www.planteazainromania.ro

FB: https://www.facebook.com/planteazainromania/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.