Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ediția a II-a a Atelierului de dezvoltare de scenarii de scurtmetraj SECOND DRAFT

0

CEA DE-A 2-A EDIȚIE A

ATELIERULUI DE SCENARISTICĂ DE SCURTMETRAJ SECOND DRAFT,

GĂZDUITĂ DE CUIB 176

În perioada 6 – 13 august 2019, cu sprijinul Cuib 176, Asociația Culturală Control N reia proiectul Second Draft – Atelier de scenaristică de scurtmetraj, sub forma unei rezidențe de 7 zile, organizată în satul Căpușu Mic, județul Cluj.

Lansat în 2014, Second Draft este un atelier de scenaristică de scurtmetraj, desfășurat de-a lungul a 7 zile de training intensiv, dedicat scenariștilor la început de carieră, ce își propune să descopere și să sprijine 10 proiecte de film de scurtmetraj, într-un cadru izolat, în mijlocul naturii, propice creativității și interacțiunii între scenariști.

Participanții Second Draft trebuie să aibă peste 18 ani, să fie din România sau din Republica Moldova și să aibă în portofoliu un prim draft al unui scenariu de ficțiune de maximum 30 de pagini, pe care vor să îl dezvolte în cadrul atelierului. Vor fi selectați pe baza unei aplicații trimise până la data de 1 iulie 2019.

Mai multe detalii despre înscriere, taxa de participare și participarea la atelier pot fi găsite pe site-ul www.controln.ro.

Timp de 7 zile, cei 10 participanți Second Draft vor locui departe de agitația orașului și își vor dezvolta poveștile de scurtmetraj, sub îndrumarea a doi traineri, scenarista Ana Agopian și regizoarea Iulia Rugină.

Cu o vastă experiență în training-ul scenaristic, cele două au fost implicate în proiecte de dezvoltare de scenarii precum cursul de scenaristică pentru începători First Draft, atelierul de dezvoltare de scenarii low budget LIM – Less Is More, precum și atelierele organizate în cadrul catedrei de scenaristică a Universitatații Naționale de Teatru și Film I.L. Caragiale din București. Cu un portofoliu în cinema ce include 12 scenarii de scurtmetraj și 3 scenarii de lungmetraj, produse în cei 13 ani de carieră, Ana Agopian și Iulia Rugină sunt, alături de Oana Răsuceanu, fondatoarele Asociației Culturale Control N și una dintre cele mai trainice echipe de scenariști-regizor din cinema-ul românesc.

Ana Agopian a studiat și a absolvit secșia de scenaristică a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC) și European College of Liberal Arts (ECLA), Berlin. Din 2018 este Doctor în Filologie în cadrul Universității București. A colaborat, ca scenarist, din 2006 până în 2010 cu Media Pro Pictures, în 2011 cu HBO România, iar în 2017 a debutat în regie cu scurtmetrajul E.T. a fost aici. În prezent este lector universitar doctor în cadrul UNATC, departamentul Scenaristică-Filmologie, unde predă scenaristică.

Iulia Rugină a absolvit secția de regie de film si televiziune din cadrul UNATC, urmată de un master în regie de film, în cadrul aceleiași facultăți. A semnat regia tuturor filmelor scrise împreună cu Ana Agopian și Oana Răsuceanu, printre care Captivi de Crăciun, Love Building, Breaking News. În prezent dezvoltă un doctorat despre filmul low-budget și este asistent universitar la secția de Scenaristică a UNATC.

CUIB 176 este un habitat agro-cultural dedicat creației contemporane autohtone, inovației artistice și vieții sănătoase. CUIB176 se integrează în atmosfera magică a satului medieval transilvănean, ca spațiu de fuziune și experiment pentru cineaști, scriitori, compozitori și artiști vizuali, activiști, profesori și studenți, interesați să își împărtășească poveștile și viziunea, conectându-se cu o comunitate rurală multietnică. Spațiul de rezidență include camere de cazare, sală de mese, bucătărie echipată, terasă acoperită și spațiu studio, spații de recreere, curte însorită și o priveliște minunată către peisajul pitoresc al Văii Căpușului.

Mai multe detalii despre desfășurarea atelierului, regulament de înscriere și taxe de participare pot fi aflate

pe site-ul www.controln.ro, la adresa de mail info@controln.ro sau la numărul de telefon 0721 261 736.

Pentru a fi la curent cu proiectele și noutățile Asociației Culturale Control N, ne puteți urmări

pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/controlN/

pe contul de Instagram – https://www.instagram.com/control_n_romania/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.