Ediţia 2013 a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

3

GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează ediţia 2013 a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a şaptea ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007 ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Ediţia 2013 a programului se va desfăşura în aproximativ 35 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Galaţi şi Tg-Jiu. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie.

3

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 7-11 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 21-25 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, mărturie stă acest program devenit deja tradiţional la nivelul companiei. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor implicaţi în program cât şi părinţilor şi cadrelor didactice.Voluntarii GDF SUEZ Energy România au ocazia, prin intermediul acestui program, de a ieşi din aria lor de competenţă şi a interacţiona cu elevii în cadrul unor lecţii foarte interactive.’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Elementul de noutate din acest an îl constituie concursul de granturi lansat la nivelul şcolilor participante din cele 5 oraşe prin care se încurajează propunerea şi implementarea proiectelor din domeniul economiei de energie şi protecţia mediului înconjurător. Cel mai bun proiect care va fi declarat câştigător la nivelul fiecărui oraş participant va primi o finanţare de 1000 de euro din partea organizatorilor.

Programul ,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţia afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

 

 

Despre program

Lansat în octombrie 2007, proiectul pilot al programului s-a derulat în 40 de şcoli din Bucureşti, de el beneficiind aproximativ 3000 de copii. Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit în urma proiectului pilot programul ,,Întâlnire cu energia’’ a fost extins în peste 295 şcoli din 16 oraşe, implicând peste 20.000 de elevi. Mascota programului Metano, creată în 2007 în cadrul proiectului pilot de către o elevă participantă, reprezintă interfaţa informaţiilor transmise elevilor.

 

Despre GDF SUEZ Energy România

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi.

GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : Exigenţă, Angajament, Îndrăzneală, Coeziune. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

www.gdfsuez.ro

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc.Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

 1. avatar

  se pot aplica proiectul si l cele 2 lectii si claselor 5- 8? elevii invata la ed tehnologica despre energie si reteaua de gaze in gimnaziu .am dori si noi sa participam

 2. avatar

  as dori sa mi spuna cineva ceva:la aceasta intalnire cu Metano ne a dat o teme:( una grea,una foarte grea din prima ziiiiiiiiiiiii sa facem ghicitori despre energia eoliana,solara………………………………… vreo 20 si nu le am facutD: ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ce sa scriu ne a dat si un model cica:
  sunt foarte importanta… si atat ce sa scriu vrate sunt importanta vere is energia solara si asa a toate???????????????????
  mor de nerviiiiiiiiiiiiiiiiii:(((((((((
  pliz now help meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. avatar

  As dori sa fie acest proiect si pentru cei din clasa a 8-a deoarece eu sunt in clasa a 8-a si invat despre energie.Sunt din Galati si imi aduc aminte ca am invatat in clasa a 4-a despre metano dar nu ar strica sa mai fac odata in clasa a8-a asta si o sa inteleg mai bine pentru ca in clasa a 4-a nu prea am inteles.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.