Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECOTIC dă viață nouă echipamentelor IT

0

ECOTIC, în parteneriat cu APDETIC, InfoCons și Rotary Club București Continental dau o nouă viață echipamentelor IT prin campania de donații „Împreună, SE POATE”.

Campania, lansată de Ziua mondială a mediului, se va desfășura în perioada 5 iunie – 26 octombrie 2018 și se adresează tuturor entităților care doresc să predea echipamente IT in vederea reutilizarii, ca act important de responsabilitate socială.

Reutilizarea, unul din principiile de bază ale economiei circulare și, implicit, ale unei societăți sustenabile, are un mare potențial, în special pentru sectorul IT. Prin simplul gest de donare a echipamentelor în vederea reutilizării lor, acestea ajung la beneficiari in cautare de soluții de digitalizare pentru facilitarea accesului la educație. Donarea de echipamente IT, îndeosebi pentru firmele care își reînnoiesc dotările în mod curent, reprezintă un efort mic, dar cu impact important pentru comunitatile defavorizate.

Asa cum declara Mia Scarlat, Co-fondator și Președinte al Asociației Mia’s Children, la momentul primirii donatiei: „Efectele benefice sunt evidente, deoarece copiii au acces la tehnologia avansată, la informații vitale în efectuarea temelor. Laptopurile oferite Asociației Mia’s Children sunt folosite de copii cu scopul de a le îmbunătăți activitatea școlară.”

Avand in vedere rezultatele primei campanii, ECOTIC a decis lansarea celei de-a doua ediții, încurajând firmele din toată țara să doneze echipamente IT, care, în urma pregătirii lor pentru reutilizare, vor fi donate către școli, centre de plasament, ONG-uri sau centre sociale care au mare nevoie de dotări cu tehnologie.

Toate laptopurile, unitățile și monitoarele colectate in campanie vor merge pe fluxul de recondiționare al partenerilor ECOTIC și ulterior vor fi donate unor organizații care nu dețin astfel de echipamente.

În vederea donării de echipamente este necesară completarea online a formularului disponibil aici.

Campania va funcționa în trei pași:

  • Pasul unu: firmele care se vor înscrie în campanie vor primi documentele necesare scoaterii din gestiune a echipamentelor pe care le vor dona.

  • Pasul doi: echipamentele donate vor fi recondiționate în condiții corecte de către partenerii ECOTIC.

  • Pasul trei: echipamentele pregătite spre reutilizare vor fi donate organizatiilor beneficiare

Inițiativa noastră urmărește un scop dublu: să faciliteze accesul la tehnologia IT al unor categorii defavorizate, în vederea dezvoltării competențelor digitale necesare în carieră, și, totodată, să contribuie la utilizarea mai eficientă a resurselor, în consens cu principiile economiei circulare”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Mai multe detalii pe www.ecotic.ro

Despre ECOTIC:

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu. Pentru mai multe detalii transmiteti un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.