ECOTIC dă startul celei de-a doua ediţii a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”

0

După succesul înregistrat în prima ediție a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”, ECOTIC se pregătește să dea startul celei de-a doua ediții, la 1 septembrie 2015. Parte a Proiectului Caravana ECOTIC, această campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), își propune să ajungă în cât mai multe școli și orașe din România, pentru a transmite mesajul eco-educativ de protejare a mediului, precum și necesitatea colectării și reciclării acestor deșeuri.

20150513_115503

Pornită în noiembrie 2014, prima ediţie a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!” s-a încheiat odată cu anul școlar, în iunie 2015. Au fost implicați peste 50.000 de elevi din 104 școli din România, fiind colectate peste 20 tone DEEE și peste 2 tone DBA. De asemenea, în cadrul acestei campanii – concurs, elevii s-au organizat împreună cu părinții și profesorii, desfășurând peste 300 de alte eco-activități, sub sloganul „NATURA ARE NEVOIE DE NOI!”. Ajutați de profesorii și părinții lor, copiii au învățat despre colectarea și reciclarea corectă, despre mediu şi protejarea acestuia, au colectat deșeuri, au muncit la ecologizarea școlii și a cartierului lor, au plantat copaci și flori, intrând astfel într-un concurs național cu premii pe măsura efortului lor. Caravana ECOTIC este un proiect co-finanțat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene.

Începând cu 1 septembrie 2015, ECOTIC va da startul celei de-a doua ediții a campaniei „Zilele ECO în Școala Ta!”. Echipa ECOTIC invită școli din orașele: București, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Târgu Mureș, Reșița, Deva, Hunedoara, Turda, Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Timișoara, Arad, Oradea, Sighișoara, Craiova, pentru a se înscrie într-un nou concurs de eco-educație și colectare DEEE și DBA. Obiectivele pe care ni le-am propus sunt, din nou, îndrăznețe, însă rezultatele înregistrate în prima ediție ne îndreptățesc să sperăm la un nou succes. Așadar, ne-am propus să ajungem în 96 de școli, în care să desfășurăm activități ecologice, seminarii cu profesorii coordonatori, și evident, nelipsita vizită a Caravanei ECOTIC în instituțiile de învățământ participante.

Invităm cu entuziasm, în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2015, cât mai multe școli din orașele menționate mai sus, să ne contacteze pentru a se înscrie în proiectul nostru. Acesta se va derula între 14 septembrie 2015 – 15 iunie 2016, pe parcursul întregului an școlar și va avea ca obiectiv implicarea a cât mai multor elevi, profesori și părinți într-un nou concurs distractiv, incitant și cu premii minunate! Vă invităm alături de noi într-o nouă aventură pentru un mediu curat!
………………………………..
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 500 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 9 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC

Despre LIFE:
Programul LIFE+ este un instrument al Comisiei Europene care finanțează proiectele care contribuie la elaborarea și punerea în practica a politicii și a legislației în domeniul mediului. Acest program facilitează în special integrarea problemelor de mediu în cadrul celorlalte politici și mai general, participă la dezvoltarea durabilă. Programul LIFE+ înlocuiește o serie de instrumente financiare dedicate protecției mediului. Mai multe detalii gasiți pe http://ec.europa.eu/environment/life/funding/lifeplus.htm.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează