Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECOTIC BAT lansează animația educativă – Utilizarea in siguranță a bateriilor tip pastilă

0

 Bateriile tip pastilă: un real pericol pentru cei mici

ECOTIC BAT lansează animația educativă – Utilizarea in siguranță a bateriilor tip pastilă

București, 14.07.2020 Bateriile tip pastilă pot reprezenta un real pericol pentru cei mici odată lăsate la îndemâna acestora. ECOTIC BAT vine în sprijinul părinților cu o animație educativă, menită să semnaleze cum poate fi evitată înghițirea de către cei mici a bateriilor tip pastilă și cum să se acționeze în situațiile de acest gen.

ECOTIC BAT lansează o animație educativă ce pune în prim plan pericolul la care sunt expuși cei mici atunci când părinții nu acordă suficientă atenție depozitării bateriilor de dimensiuni reduse. Totodată, aceasta prezintă principalii pașii pe care părinții trebuie să îi urmeze în aceste situații.

Animația este disponibilă pe www.ecotic.ro/baterii si pe canalul de YouTube – Organizatia ECOTIC.

Bateriile tip pastilă, a căror dimensiune oscilează între 5 și 25 mm, sunt special create pentru utilizare în echipamente mici, precum ceasuri, jucării, echipamente medicale sau chiar cărți cu sunete. Ca urmare a dimensiunilor mici, există riscul ca acestea să fie înghițite de copii odată ce sunt la îndemâna lor sau când compartimentul dedicat bateriilor nu este securizat. Ingestia bateriilor tip pastilă poate cauza răni grave la nivelul căilor respiratorii, motiv pentru care este extrem de important ca părinții să solicite asistență medicală de urgență.

„Am avut câteva cazuri de copii care au înghițit baterii tip pastilă, sau la care părinții nu găseau bateriile de la jucăriile copiilor. Mă sunau alarmați și de obicei îi direcționam către o cameră de gardă. Uneori nu conștientizau riscurile acestui tip de incident, iar timpul era prețios. Consider extrem de importantă informarea părinților despre posibilele riscuri, despre cum să prevină sau cum să acționeze în caz de ingestie sau aspirare a unor obiecte mici, în special a bateriilor.”, a declarat Ilinca Tranulis, medic pediatru.

Studiile evidențiază faptul că, în ultimele două decenii, incidența ingestiei bateriilor tip pastilă și a morbidității și mortalității asociate a crescut.

La nivel internațional, 62% dintre cazurile în care este înghițită o baterie de tip pastilă sunt implicați copii mai mici de 5 ani. În cele mai multe cazuri este vorba despre un copil de 1-2 ani1.

Părinții trec prin foarte multe etape în primii ani de viață a copilului iar etapa de cunoaștere a mediului înconjurător de către cel mic, vine de la sine și cu o multitudine de pericole. Bateriile tip pastilă sunt unele dintre pericole la care trebuie acordată foarte multă atenție, mă bucur că cei de la ECOTIC BAT au decis sa pornească o campanie în acest sens și le recomand părințiilor să urmărească acest video pentru a ști cum să prevină dar și cum să acționeze în situațiile de acest gen.” a declarat Luminita – Mirela Alexandrescu, medic de familie.

Campania face parte din eforturile ECOTIC BAT de a conștientiza populația asupra utilizării și predării corecte a tuturor tipurilor de baterii și acumulatori, protejând astfel mediul și sănătatea noastră.

Despre ECOTIC BAT:

ECOTIC BAT este o organizație înființată în anul 2011 în scopul gestionării deșeurilor de baterii și acumulatori în numele producătorilor de baterii și acumulatori. Totodată, pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori. Pentru mai multe detalii transmiteți un e-mail la logistica@ecotic.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.