Economia va creste in ultimele trei luni cu 0,5% conform ING

0

Economia va creşte în ultimele trei luni cu 0,5% faţă de trimestrul al treilea şi va înregistra avansuri similare în trimestrele viitoare, anticipează analiştii ING Bank România. „Totuşi, depinzând de măsurile de reformă şi de coordonarea în timp a acestora, am putea să revizuiăm estimările noastre până la o scădere a economiei, fie în primele trei luni din 2010, fie în trimestrul al doilea”, se arată într-un raport ING citaţi de mediafax.ro

lipscaniVeştile de la ING nu sunt numai de bine pentru că „analiştii băncii consideră că ratele de dobândă ridicate determinate de strategia BNR de a evita deprecierea monedei naţionale ar putea afecta activitatea economică din primul semestru al anului viitor”.

„Nevoia de finanţare a Guvernului se menţine foarte ridicată pentru 2010, iar îmbunătăţirea situaţiei economice ar trebui să fie limitată, având în vedere ajustările fiscale previzionate. Prin urmare, orice apreciere a monedei locale sub 4,1 – 4,2 lei/euro ar putea fi inversată rapid”, se mai spune în raportul ING.

Mai multe informaţii despre declaraţiile celor de la ING în articolul publicat de mediafax.ro

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează