Târgovişte: Economia socială – Sprijin pentru persoanele vulnerabile

0

Joi, 19 noiembrie, la Universitatea Valahia din Târgovişte, a avut loc un eveniment de promovare a economiei sociale, organizat de KCMC – K Consulting Management and Coordination, Asociaţia Romano ButiQ și Atelierul de Pânză.

TargovisteLa eveniment au participat studenţi, cadre didactice din Univesitate dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. Aceştia au putut vedea câteva exemple concrete de integrare a persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii prin intermediul economiei sociale şi au discutat despre avantajele şi dezavantajele iniţierii unei afaceri sociale.

De asemena, la eveniment s-a putut discuta despre tradiţii, meşteşugari, cultura romă, voluntariat, contopirea designului cu talentul meşterilor de altă dată și ce produse minunate naște o asemenea combinație de concepte, totul sub cupola a ceea ce înseamnă economia socială.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului Pakivalo ButiQ care vizează dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin crearea a 8 structuri de economie socială și noi locuri de muncă pentru persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile. Prin intermediul proiectului peste 10 persoane de etnie romă din județul Dâmbovița au învățat deja cum să pornească și să conducă o afacere socială.
Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC și Atelierul de Pânză, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni!, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908).

Asociația Romano ButiQ s-a înființat în 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfășurarea de activități culturale și educative prin care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii comunității rome o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă.
Obiectivul principal al KCMC – K Consulting Management and Coordination este să contribuie proactiv la conturarea unei societăți în care egalitatea de șanse, accesul pe piața muncii și creșterea economică reprezintă oportunități reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.

Atelierul de Pânză transpune în practică principiile dezvoltării durabile prin folosirea de materiale textile naturale, cât mai puţin prelucrate, sau materiale textile refolosite, oferind în acelaşi timp locuri de muncă unor persoane cu dizabilităţi sau aparţinând unor grupuri vulenerabile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează