Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ECONOMIA SOCIALĂ DIN PERSPECTIVA ACTORILOR IMPLICAȚI ÎN DOMENIU

0

Asociatia “Romano ButiQ” împreună cu partenerii sai KCMC – K Consulting Management and Coordination SRL si Asociatia Umanitara Impreuna Pentru Ei au organizat un eveniment de promovare a economiei sociale.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului “ButiQ.7” şi s-a axat pe promovarea exemplelor de bună practică şi pe identificarea de soluţii la provocările cu care se confruntă acest sector în România.

La întâlnire au participat atât reprezentanţi ai unor afaceri sociale care funcţionează deja de câţiva ani, precum Doris Stroiescu de la Atelierul de Pânză şi Raluca Anca de la Concordia, dar şi Cosmina Simiean Nicolescu, directoare în Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), care a dezvoltat recent fitoceainăria SanThe, o afacere socială deschisă de câteva săptămâni în centrul Bucureștiului şi care a gazduit acest eveniment.

Răbdarea, reţeaua de contacte şi creşterea în timp, pas cu pas, par a fi elementele cheie în dezvoltarea structurilor de economie socială, iar eforturile celor care implementează astfel de proiecte sunt bine primite și utile beneficiarilor atâta vreme cât SES-urile (structurile de economie socială) pe care le administrează se transformă în mici afaceri de succes.

Discuţiile din cadrul evenimentului au fost extrem de utile, întrucât proiectul ButiQ.7 vizează dezvoltarea și promovarea economiei sociale prin crearea a 7 structuri de economie socială și noi locuri de muncă pentru persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile.

sigla Romano ButiQ

Categoriile ţintite de proiect sunt: persoane de etnie romă, familii cu peste 2 copii, familii monoparentale, persoane cu dizabilități, persoane care locuiesc în comunităţi izolate, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, manageri ai întreprinderilor sociale şi specialişti în economia socială.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor organiza în perioada urmatoare noi serii de instruire în domeniul ”Manager întrepridere socială” la care cei interesaţi sunt invitaţi să acceseze pagina web: http://romanobutiq.ro/vino-la-cursurile-gratuite-de-manager-de-intreprindere-sociala-oferite-de-kcmc-si-partenerii-sai/

Proiectul “ButiQ.7” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 “Investește în oameni!”, axa prioritară 6 – Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 – Dezvoltarea economiei sociale, ID proiect 143899.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.