„Economia este stabilizata si pregatita pentru un nou ciclu de creştere sustenabila” (Mugur Isarescu)

0

Veşti bune din partea autorităţilor despre economi românească! România a intrat într-un nou ciclu de creştere economică, dar „trebuie să se grăbească încet” pentru că poate ajunge foarte uşor la aceeaşi experienţă traumatizantă, de a fi obligată să facă noi corecţii, consideră guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit Mediafax

Economia a trecut prin corecţiile necesare, ale deficitului de cont curent şi ale celui bugetar, şi este stabilizată şi pregătită pentru un nou ciclu de creştere sustenabilă.

„Dorim o creştere pe termen mai îndelungat şi bazată pe factori care să nu ducă la accentuarea sau la revenirea dezechilibrelor din trecut, ci dimpotrivă să contribuie, chiar de la nivelul corectat astăzi, la diminuarea lor. (…) De aceea noi am şi insistat ca următorul ciclu de creştere economică – sau actualul, credem că am intrat deja în el – să fie bazat în principal pe stimularea producţiei, să aibă o bună componentă bazată pe export şi să se menţină acest decalaj pozitiv arătat în ultimii doi ani, prin care creşterea exporturilor s-a realizat în ritmuri mai mari decât avansul importurilor. Asta înseamnă că vom rămâne cu un deficit extern sustenabil, finanţabil, şi înseamnă ieşirea din cercul vicios pe care îl presupune o recesiune”, a spus Isărescu.

Mai multe informaţii pe Mediafax.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează