Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eco Ruralis: Conferinta publica internationala si manifestatie publica taraneasca: Dincolo de Politica Agricola Comuna | 2-3 iunie 2019 | Bucuresti

0

Asociația Eco Ruralis și Confederația Europeană Țărănească Via Campesina vă invită în data de 2 iunie 2019, în București, la conferința publică internațională intitulată Dincolo de Politica Agricolă Comună: Cum pot drepturile omului să prevaleze intereselor economice în cadrul politicilor publice din alimentație și agricultură?. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 18:00, în sala de conferințe a Institutului Național de Statistică, Bld. Libertății, nr. 16, sector 5, București.

Conferința va fi urmată în data de 3 iunie 2019, începând cu orele 08:30, de o Manifestație publică țărănească pentru promovarea drepturilor țăranilor și a agriculturii la scară mică, ce se va desfășura în fața Camerei Deputaților – Alveolă Parc Izvor, str. Izvor 2-4.

Conferința publică din data de 2 iunie propune, pe parcursul a patru sesiuni, o dezbatere asupra oportunității Decadei Națiunilor Unite pentru Agricultura Familială și asupra modului în care procesul pentru implementarea Declarației ONU a Drepturilor Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural poate fi consolidat în regiunea noastră. De asemenea, vom aborda mai în profunzime subiectul direcției strategice a Politicii Agricole Comune înspre micile ferme familiale și gospodării țărănești, din punct de vedere al procesului de reformă și ca piață unică.

Evenimentul va avea ca vorbitori reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și instituțiilor Uniunii Europene și Organizației pentru Alimentație și Agricultură pentru Europa și Asia Centrală (FAO-REU), ai mediului academic, experți în domeniu și, cel mai important, țărani din mai multe țări ale Europei și Asiei Centrale, reuniți pentru un schimb de perspective privind importanța micilor ferme și gospodăriilor familiale din regiune.

În paralel cu desfășurarea conferinței, vor avea loc și un târg de mici producători din diferite zone ale țării, precum și un schimb de semințe țărănești.

Programul detaliat al conferinței este disponibil AICI.

A doua zi, în data de 3 iunie, începând cu orele 08:30, în fața Camerei Deputaților – Alveola Parc Izvor, țăranii alături de aliații lor – asociații ale societății civile naționale și europene, consumatori – vor desfășura o manifestație publică pentru promovarea propriilor lor drepturi, recent recunoscute și reglementate prin adoptarea, în data de 17 decembrie 2019, la New York, a Declarației Națiunilor Unite a Drepturilor Țăranilor și ale altor persoane care lucrează în mediul rural [1].

Manifestația va avea loc în timpul Reuniunii informale a miniștrilor europeni ai agriculturii la Palatul Parlamentului [2] cu ocazia Președinției României a Consiliului UE, ce se va desfășura între 2 – 4 iunie 2019.

Țărani din România și din alte țări europene vor lua pe rând cuvântul și își vor exprima în stradă poziția și opiniile față de politicile publice europene, precum și pentru promovarea agriculturii la scară mică și a agriculturii familiale, drept model ideal de agricultură în România și în Europa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.