Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai este o saptamana pentru a aplica la proiectul „dublu click pe educatie”!

0

Ateliere Fara Frontiere a lansat pe 6 aprilie 2016 programul “Dublu click pe Educatie cu Renault si Ateliere Fara Frontiere”.

500 de echipamente IT (desktopuri si laptopuri), donate de Renault si reconditionate de Ateliere Fara Frontiere, vor dota organizatii non-profit si institutii educationale, culturale si sociale din judetele Arges, Dambovita, Bucuresti si Ilfov.

?????

Aflati mai multe despre cine poate aplica si ce proiecte sustinem pe site-ul www.educlick.ro. Termenul limita de inscriere a proiectelor este 6 mai 2016.

Etapele de desfasurare « Dublu Click pe educatie! »:

1. Propuneti un proiect de educatie care pentru o buna desfasurare dovedeste ca are nevoie de echipamentele informatice solicitate pana pe 6 mai 2016
2. Completati acest proiect pe formularul personalizat: http://www.educlick.ro/dubluclick cu informatii despre organizatie
3. Dupa finalul inscrierilor, in etapa urmatoare un juriu format din reprezentanti ai Grupului Renault Romania, Asociatiei Ateliere Fara Frontiere, experti tehnici si presa vor analiza toate proiectele si pe baza unor criterii obiective, vor decide care sunt organizatiile castigatoare

Contextul proiectului

Potrivit raportului de tara publicat de Comisia Europeana in martie 2016, mai putin de jumatate din forta de munca din Romania (46%) poseda abilitati digitale suficiente, fata de 72% in UE, acest aspect putand deveni un obstacol major in calea dezvoltarii economice. Din acest motiv, incepand cu 2014, Ateliere Fara Frontiere si Grupul Renault Romania au pus bazele unui partenariat menit sa dezvolte abilitatilor digitale in randul copiilor si tinerilor.

In urma primului partenariat de Solidaritate digitala, desfasurat in toamna anului 2014, 320 de echipamente uzate au fost donate de Grupul Renault Romania, au fost reconditionate la standarde europene de ‘’mesterii’’ din Ateliere Fara Frontiere, pentru ca in final 11.000 de copii din Arges si Dambovita sa beneficieze de materiale informatice in 2015. Iata lista celor 20 de institutii de invatamant si 8 ONG-uri castigatoare aici.

Proiectul « Dublu Click pe educatie cu Renault” face parte din programul EduClick, programul national prin care Ateliere Fara Frontiere si partenerii sai doneaza echipamente IT organizatiilor non profit si institutiilor de invatamant si sociale din Romania. Acest program:

– reda dreptul copiilor si tinerilor la educatie digitala prin dotarea proiectelor educationale asociatiilor si institutiilor cu echipamente IT;
– integreaza socio-profesional 25 de persoane pe piata muncii prin reconditionarea echipamentelor IT in cadrul Ateliere Fara Frontiere.

Despre partenerii proiectului „Dublu Click pe educatie!”

Grupul Renault aplica in Romania aceeasi politica de responsabilitate sociala pe care grupul o are in intreaga lume, avand ca unul dintre pilonii principali capitalul uman prin promovarea diversitatii talentelor si a egalitatii de sanse.

Asociatia Ateliere Fara Frontiere promoveaza si activeaza inca din 2008 modelele economiei sociale, o economie care functioneaza „cu si pentru oameni”. Astfel, prin programe de tipul EduClick, Remesh si Bio&Co, asociatia a integrat pe piata muncii si a oferit asistenta sociala si civica la peste 150 de persoane.

Aflati mai multe pe site-ul www.atelierefarafrontiere.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.